AcasăNewsJurnalistă de la Radio Târgu Mureș, amenințată cu „spânzurarea“ de reprezentantul unui...

Jurnalistă de la Radio Târgu Mureș, amenințată cu „spânzurarea“ de reprezentantul unui partid extremist din Ungaria

Jurnalistă de la Radio Târgu Mureș, amenințată cu „spânzurarea“ de reprezentantul unui partid extremist din Ungaria

Un politician din Ungaria, aflat în România, a lansat amenințări la adresa jurnalistei Boróka Parászka, redactor la Radio Târgu Mureș.

Reprezentantul unui partid din Ungaria (Patria Noastră – Mi Hazánk) este acuzat că ar fi vorbit despre „spânzurarea” jurnalistei de la Radio Târgu Mureș, post public românesc care emite și în limba maghiară, dezvăluie publicația Telex.hu, citată de G4Media.

Barna Bartha a amenințat o jurnalistă la Sfântu Gheorghe

O înregistrare audio arată, potrivit Telex.hu, că numele jurnalistei Boróka Parászka este menționat de două ori în acest context de către unul dintre reprezentanții partidului Patria Noastră, Barna Bartha.

„Sau poți să te uiți la o Parászka Boróka, poți să o asculți la Radio Târgu Mureș, ei bine, (dacă) maghiarii nu pot spânzura astfel de oameni, nu-i pot elimina dintre ei, atunci nu e de mirare că am ajuns unde am ajuns”, ar fi declarat Bartha, potrivit Telex.hu.

Apoi, Barna Bartha, șeful cabinetului de politică națională al partidului, o mai menționează o dată pe Boroka Parászka, care se declară și ea secuiască, și spune: „Este o jurnalistă teribil de inteligentă, dar nu am văzut în viața mea un ticălos mai mare”.

Reprezentanții partidului Patria Noastră au declarat că nu consideră că ceea ce s-a spus este o infracțiune și că partidul nu își asumă nicio responsabilitate pentru agresarea lui Boroka Parászka sau a oricărui alt jurnalist, dar că va investiga cazul.

Barna Bartha a făcut aceste aprecieri în cadrul unei discuții avute la Sfântu Gheorghe.

author avatar
Andreea Vlad