AcasăNewsJuramantul lui Putin

Juramantul lui Putin

Cu ocazia ceremoniei a fost inaugurata noua limuzina prezidentiala Kortej

Cu mana pe Constitutie, in sala Andreevski din Marele Palat al Kremlinului, Vladimir Putin a preluat cel de-al patrulea mandat al presedintiei Federatiei Ruse.

Cu ocazia ceremoniei a fost inaugurata noua limuzina prezidentiala Kortej

In acordul orchestrei, flancat de garzile regimentului Kremlinului, Putin a pasit pe covorul rosu dupa ce a coborat din noua limuzina prezidentiala Kortej, inaugurata special cu ocazia depunerii juramantului. In premiera, sefu statului renunta la masinile Mercedes folosite pana acum. In 33 de cuvinte, liderul de la Kremlin a jurat  sa serveasca poporul rus, sa protejeze drepturile si libertatile acestuia si sa apere suveranitatea Rusiei. ”Consider ca este datoria mea si sensul vietii mele sa fac tot ce pot pentru Rusia, pentru prezent si pentru viitorul ei”, a declarat el, dupa ce a depus juramantul. ”Sunt in mod special constient de responsabilitatea mea enorma in fata fiecaruia dintre voi, in fata Rusiei”, a lansat Putin.

Cu mana pe Constitutie Putin le a promis rusilor un trai mai bun ca de arme s au cam saturat

”Voi face totul pentru a creste puterea, prosperitatea si gloria Rusiei”, a asigurat el , spunand ca, dupa ce capacitatea de aparare si securitatea Rusiei au fost asigurate, de acum inainte prosperitatea oamenilor si eradicarea saraciei vor fi prioritatile noului mandat. Pe de alta parte, noteaza presa rusa, cancelarul german Angela Merkel se va intalni vineri, 18 mai, cu Putin la Soci, pe malul Marii Negre, potrivit lui  Yury Ushakov, un consilier al lui Putin, care a precizat ca liderul de la Kremlin va calatori la Viena in 5 iunie.

Medvedev, propus iar premier

”Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a propus Dumei de Stat, camera inferioara a parlamentului rus, candidatura lui Dmitri Medvedev pentru functia de premier, a informat Kremlinul. Astazi, Duma de Stat se va pronunta asupra candidaturii lui Medvedev. Presedinte al Rusiei din 2008 in 2012, Dmitri Medvedev a ocupat postul de prim ministru in perioada 2012-2018. Ieri, cu ocazia reinvestirii lui Putin, fostul guvern a demisionat. Potrivit Constitutiei ruse, in maxim doua saptamani de la data demisiei, seful statului rus trebuie sa inainteze Dumei  candidatura pentru un nou sef de guvern, candidatura pe care Duma o analizeaza  in decurs de o saptamana. Acordul pentru numirea lui Medvedev este considerat ca fiind dat atunci cand pentru acesta voteaza majoritatea deputatilor. Dupa acest vot, seful cabinetului de ministri ii prezinta presedintelui Rusiei propuneri pentru structura organismelor federale ale puterii executive, precum si candidaturi de vicepremier si ministri federali.

author avatar
Tudor Borcea
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger