AcasăNewsJunker ne face “cadou” 6.351 de refugiati

Junker ne face “cadou” 6.351 de refugiati

Junker a reusit sa inglobeze numai un numar de 160.000 de refugiati din milionul care este estimate sa ajunga in Europa

Comisia Europeana cere Romaniei sa gazduiasca 6.351 de imigranti dintr-un total de 160.000 sositi in Grecia, Italia si Ungaria, potrivit unei propuneri de repartizare a acestora, publicata miercuri pe site-ul CE.

Junker a reusit sa inglobeze numai un numar de 160.000 de refugiati din milionul care este estimate sa ajunga in Europa

Comisia Europeana (CE) a prezentat miercuri o propunere de repartizare intre statele membre ale Uniunii Europene a 120.000 de imigranti sositi in Italia (15.600), Grecia (50.400) si Ungaria (54.000).Conform acestei propuneri, Romania ar urma sa primeasca 4.646 de imigranti, dintre care 604 din Italia, 1.951 din Grecia si 2.091 din Ungaria. Aceasta se adauga propunerii formulate de CE in luna mai, care prevedea repartizarea a 40.000 de imigranti din Grecia si Italia. CE a propus in mai ca Romania sa primeasca 1.705 imigranti, dintre care 682 din Grecia si 1.023 din Italia. Schema de repartizare are la baza o cota obligatorie care s-a stabilit tinand cont de criterii precum populatia tarii, Produsul Intern Brut, numarul de cereri de azil din trecut si rata somajului. Bugetul UE va prevedea fonduri in valoare de 780 de milioane de euro pentru aplicarea acestei scheme. Statele membre vor primi cate 6.000 de euro pentru fiecare imigrant gazduit. Italia, Grecia si Ungaria vor primi cate 500 de euro pentru fiecare persoana transferata, pentru a acoperi costurile cu transportul.

Pe de alta parte, ONU estimeaza ca aproape un milion de migranti urmeaza sa ajunga in Europa, pe Mediterana pana la sfarsitul lui 2016,  indemnand statele europene sa garanteze ca primesc refugiati sirieni. Numarul persoanelor care traverseaza Mediterana pentru a cere azil in Europa va atinge 400.000 anul acesta, iar anul viitor 450.000, potrivit unor estimari optimiste prezentate de Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR), intr-un document care insoteste un apel la strangerea unor fonduri de urgenta.

Bild si BZ, indrumare in araba pentru migranti

Cotidienele germane Bild si BZ, al caror proprietar este gigantul media Axel Springer, au publicat, ieri, o mica brosura conceputa ca indrumar redactat in araba, destinat refugiatilor ce sosesc la Berlin. Aceasta mica brosura de patru pagini este inserata la mijlocul tabloidului berlinez BZ si editiei locale Berlin-Brandebourg a popularului cotidian Bild, cel mai citit din Germania. Ghidul contine o harta a capitalei germane cu traducerea denumirilor principalelor cartiere, un glosar al celor mai uzuale cuvinte si expresii germane insotite de traducerea lor in araba si propune, de asemenea, adrese ale unor organizatii neguvernamentale si centre pentru primirea refugiatilor.

Viktor Orban: Majoritatea imigrantilor vin pentru un trai mai bun

Cei mai multi dintre imigrantii sositi clandestin in Europa nu sunt refugiati, ci persoane care vin in Uniunea Europeana doar pentru un nivel de trai mai bun, a declarat premierul ungar Viktor Orban. „Europa nu trece acum printr-o criza a refugiatilor, pentru ca cei mai multi dintre imigrantii ilegali nu sunt refugiati (…) Unii sunt intr-adevar refugiati, dar multi altii nu fug de razboi si persecutii, ci au pornit catre Europa in speranta ca vor gasi un trai mai bun”, a apreciat Viktor Orban

author avatar
Tudor Borcea
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger