AcasăNewsJuncker, referire la amnistie dupa discutiile de la Cotroceni: Ar fi un...

Juncker, referire la amnistie dupa discutiile de la Cotroceni: Ar fi un pas inapoi

Dupa discutiile avute vineri dimineata la Cotroceni, urmate de intalnirea Colegiului Comisarilor, Klaus Iohannis si presedintele Comisieie Europene, Jean-Claude Juncker au iesit in fata presei, pentru o declaratie comuna.

Prilej cu care, intrebat in legatura cu o remarca din discursul sustinut seara trecuta, la Ateneu, in cadrul evenimentului de lansare oficiala a Presedintiei rotative pe care Romania o exercita la Consiliul Uniunii Europene, cum ca nu exista loc pentru CE de compromisuri in respectarea statului de drept si a democratiei, Jean-Claude Juncker a facut referire la amnistie. „Este vorba de respectarea absolut necesara a statului de drept. Am spus ca Europa e facuta si din compromisuri, dar ca nu trebuie sa existe compromisuri pe aspectele esentiale, pentru ca aceste aspecte esentiale vor fi afectate negativ daca s-ar acorda o amnistie, asa cum preconizeaza unii din tara dumneavoastra, daca aceasta ar intra in vigoare. Ar fi un pas inapoi”, considera inaltul oficial european.

La randul sau, si Klaus Iohannis a facut referiri la statul de drept. „Stiti foarte bine ca pentru mine statul de drept din Romania nu este negociabil. Si aceasta pozitie am reiterat-o de multe ori si voi ramane la aceasta opinie. (…) Noi nu putem in Romania sa construim un sistem de justitie care nu este compatibil cu celelalte sisteme de justitie din Europa si, mai mult, noi, prin adererarea la UE, ne-am dorit sa fim parte a unui spatiu de valori si dorim sa ramanem acolo. (…) Pe de alta parte, aceasta discutie, dupa cum am putut cu totii sa observam, din pacate, nu imbunatateste imaginea Romaniei (…) Problemele de politica interna nu trebuie sa afecteze demersurile pe care le facem in cadrul presedintiei si acest lucru cred ca a fost foarte bine inteles de toate partile”, a declarat primul om in stat, in cadrul conferintei de la Cotroceni.

sursa foto: presidency.ro

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger