AcasăNewsJuncker: "am constatat ca Guvernul roman este bine pregatit" pentru presedintia Consiliului...

Juncker: „am constatat ca Guvernul roman este bine pregatit” pentru presedintia Consiliului UE

Dupa intrevederea avuta cu presedintele Comisiei Europene, urmata de dejunul de lucru cu membrii Colegiului Comisarilor, la care au participat reprezentantii Guvernului roman aflati la Bruxelles, Viorica Dancila a iesit in fata presei, impreuna cu inaltul oficial european, Jean-Claude Juncker, si cu comisarul european Corina Cretu.

Ocazie cu care Juncker a amintit ca Romania se pregateste, dupa ce a sarbatorit Centenarul, pentru prima presedintie a Consiliului Uniunii Europene, pe perioada careia Marea Britanie va iesi in randurile UE. „Noi toti am constatat ca Guvernul roman este bine pregatit pentru presedintie (a Consiliului UE-n.n), este un moment deosebit, pentru ca la 1 ianuarie 2019, Romania va fi fost membra a UE de 12 ani (…) fara Romania, UE nu ar fi completa (…) presedintia romana o sa aiba loc intr-un moment crucial al UE (…) la 29 martie, Regatul Unit va parasi UE, este o data trista, insa Romania va sti sa gestioneze urmarile Brexitului in modul cel mai bun. Romania are in fata atributii extraordinar de dificile”, a punctat presedintele Comisiei Europene, avand-o in dreapta sa pe Viorica Dancila.

Amintim ca Romania ii urmeaza Austriei in fruntea Consiliului UE si ca presedintia rotativa se exercita pe o durata de sase luni.

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger