AcasăNewsJumătate din omenire, izolată la domiciliu

Jumătate din omenire, izolată la domiciliu

Planeta a intrat în a doua săptămână de pandemie COVID-19, iar situația este sumbră: jumătate din omenire este izolată la domiciliu în 180 de țări.

Peste jumătate de milion de oameni sunt infectați cu noul virus, aproape un sfert s-au vindecat și aproape cinci la sută au murit. A trecut suficient timp ca medicii să tragă primele concluzii, iar acestea ne arată un adevăr important: cine a luat măsuri din timp, a gestionat cel mai bine situația. Statele care au intrat rapid în carantină totală au salvat cele mai multe.  În SUA, chiar dacă numărul deceselor se dublează la trei zile, virusul se răspândește mai repede decât în China. Acum, în America sunt cei mai mulți purtători de coronavirus din lume. La italieni și spanioli e și mai rău. Decesele se înmulțesc și mai iute, la fel și numărul infectaților. China, cu o populație de un miliard și jumătate de oameni, putea fi un cimitir planetar. Și totuși, guvernul comunist a raportat doar 3.300 de morți. Pentru că chinezii au închis țara când s-a înregistrat decesul cu numărul 30. Epicentrul pandemiei s-a mutat imediat în Europa, unde Italia, care acum are 8.200 de morți, s-a închis abia la al 800-lea deces. Spania are peste 4.800 de morți și a impus carantină totală abia la al 200-lea deces, iar Franța, care are 1.700 de victime a închis țara la 175 de decese. SUA sunt acum pe primul loc în lume, ca număr de infectați: spre suta de mii și 1.300 de morți. Jumătate din cazuri în New York. Asta, din cauza aglomerărilor urbane și pentru că au impus carantina gradual, când erau deja 30 de morți.

 

author avatar
Nicole Ionescu
143 afisari

1 COMENTARIU

  1. Omenirea e ca in bancul urmator.
    Doi nebuni mergeau prin desert,unul cara in spate un turture de gheata si celalalt cara o usa de masina.
    -Tu,de ce cari cu tine turturele urias de gheata?intreaba nebunul
    -Pai cand mi-e cald ma pun dupa el si cum e rece imi tine de rece. Dar tu de ce cari usa aia uriasa de masina in spate? întreabă celalalt:
    -Pai,mie cand mi-e cald mai deschid geamul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger