AcasăNewsJUMĂTATE din deținuții unei închisori au EVADAT

JUMĂTATE din deținuții unei închisori au EVADAT

Cel puţin 258 de deţinuţi au evadat, luni, dintr-o închisoare din provincia indoneziană Papua Occidentală în timpul unui miting contra tratamentului la care sunt supuşi studenţii papuaşi pe insula Java.

Foto Twitter

Mii de persoane au mărşăluit şi au incendiat mai multe clădiri guvernamentale ca răspuns la reprimarea unei demonstraţii a studenţilor papuaşi în estul insulei Java, unde aceştia manifestau pentru autodeterminare pentru provincia natală.

Provocați de protestatari, care au aruncat cu pietre spre închisoare, deţinuţii aflaţi în penitenciarul de stat din oraşul Sorong, unde erau închise 547 de persoane, au luat parte la o revoltă în timpul căreia au incendiat părţi ale clădirii, a declarat directorul general al sistemului penitenciar din Indonezia, Ade Kusumanto.

„Demonstranţii au aruncat pietre spre închisoare, ceea ce i-a făcut pe deţinuţi să se revolte şi să atace gardienii”, a explicat Kusumanto.

Preşedintele indonezian, Joko Widodo, a lansat un apel la calm, afirmând că guvernul respectă demnitatea populaţiei din Papua şi este angajat faţă de creşterea bunăstării acesteia.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger