AcasăNewsJumătate de tonă de cocaină, descoperită într-un depozit din apropierea Capitalei. Unde...

Jumătate de tonă de cocaină, descoperită într-un depozit din apropierea Capitalei. Unde erau ascunse drogurile. Valoarea uriașă a capturii – FOTO/VIDEO

Jumătate de tonă de cocaină, descoperită printre banane, într-un depozit din Ilfov. Valoarea uriașă a capturii - FOTO/VIDEO (foto: DIICOT)

O situație desprinsă, parcă, dintr-un film de acțiune a ajuns în atenția publică în cursul zilei de joi, 29 iulie. Când s-a aflat că o jumătate de tonă de droguri, de cocaină mai exact, a fost descoperită ascunsă în zeci de baxuri de banane. Conform DIICOT-ului, valoarea de piață a drogurilor indisponibilizate este de circa 25 de milioane de euro.

Deși abia joi s-a aflat despre această descoperire, situația a ajuns la urechile procurorilor încă de la începutul acestei săptămâni. Mai precis, ”la data de 26.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost sesizați de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București cu privire la faptul că, într-un depozit de pe raza județului Ilfov, a fost depistată o cantitate de 503 kilograme cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane”.

După cum era de așteptat, s-au făcut verificări pentru a se scoate la lumină întreaga situație și a se lămuri proveniența acelor baxuri care conțineau și droguri, nu doar fructe.

Cutii de banane cu ”surprize” ilegale

”În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat de pe raza unui stat al Uniunii Europene”, se mai precizează în comunicatul DIICOT.

(foto: DIICOT)

Totodată, s-a anunțat faptul că ”s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 2 și art. 3 din Legea 143/2000”. Legea 143 din iulie 2000 vizează prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Descoperirea a fost făcută într-un depozit din Chiajna, o localitate din Ilfov, aflată destul de aproape de Capitală. Potrivit antena3.ro, un importator de fructe și legume a comandat banane din afara țării, iar când ar fi constatat ce se află, de fapt, în cutiile respective ar fi pus rapid mâna pe telefon pentru a suna la 112, alertând autoritățile.

Din câte se poate vedea din imaginile făcute publice de către oamenii legii, în speță de DIICOT și Poliția Română, în cutiile în care se aflau banane verzi s-au găsit și mai multe pachete, al căror conținut a fost supus verificărilor. Iată-le:


435 afisari

2 COMENTARII

  1. Dumnezeu din greseala ne sjuta5 sa descoperim cand tonele de acum o luna cand din greșeală plutesc pachetele la mare cand acum din greseala 500kg. Daca ne rugam mai mult Citu poate sa si scoata politia ca economisim bani o sa gasim din greseala toate prafurile romane. Poata sa si scoata la pensie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger