AcasăNewsJulian Assange ar putea fi extradat in Statele Unite

Julian Assange ar putea fi extradat in Statele Unite

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, ar putea fi extradat in Statele Unite, anuntul fiind facut de catre oficiali australieni care au declarat ca Washington-ul a demarat procedurile legale in acest caz.

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, ar putea fi extradat in scurt timp in Statele Unite, autoritatile de la Washington demarand procedurile legale in acest caz pe langa ambasada Australiei din SUA.

Anuntul a fost facut de catre un oficial australian, care a dorit sa precizeze ca aceasta procedura nu va avea loc prea curand.

„Ambasada si-a facut treaba, pentru a fi in masura sa informeze Guvernul daca se va dovedi ca un demers in vederea extradarii este iminent. Nu exista nicio dovada privind un astfel de demers pentru moment”, a declarat ministrul australian al Comertului, Craig Emerson, potrivit postului ABC, citat de b1.ro.

Anuntul acestuia survine dupa ce in presa au aparut informatii conform carora diplomatii din cadrul ambasadei Australiei de la Washington s-ar astepta ca oficialitatile americane sa il urmareasca penal pe fondatorul WikiLeaks. Acesta ar urma sa fie acuzat de fapte de spionaj, lucru cauzat de informatiile aparute pe site-ul sau.

Julian Assange a primit, joi, azil politic in Ecuador, acesta aflandu-se in acest moment la ambasada acestei tari din Londra, Marea Britanie.

author avatar
Ionut Zgimbau
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger