AcasăNewsJudecatorul Stan Mustata, retinut. Dan Voiculescu cere ancheta la DNA

Judecatorul Stan Mustata, retinut. Dan Voiculescu cere ancheta la DNA

Judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti, care urma sa se pronunte in dosarul lui Dan Voiculescu, a fost ridicat de procurorii anticoruptie si este pe cale sa ajunga in arest. Desi sustine ca nu-l cunoaste pe magistrat, fondatorul Partidului Conservator a solicitat Procurorului General sa ancheteze modul in care au actionat reprezentantii DNA.

Judecatorul Stan Mustata, ridicat de procurori inainte sa se pronunte in dosarul lui Voiculescu

Acuzat de fapte de coruptie, Stan Mustata nu a mai apucat sa ajunga la Curtea de Apel, fiind ridicat de procurori chiar din fata casei. Faptul ca judecatorul a fost dus la sediul DNA in ziua in care urma sa se pronunte in dosarul care-l vizeaza pe Dan Voiculescu l-a determinat pe politician sa puna la indoiala demersul procurorilor. „Am semnat o sesizare la Parchetul General si l-am rugat pe domnul Procuror General, daca considera ca e cazul, sa faca o ancheta la DNA. Acest DNA nu e deasupra legii, acest DNA nu este Dumnezeu pe pamant, este o institutie a statului platita din banii nostri, care ar trebui sa dea si ea socoteala daca face lucruri ilegale. (…) Cred ca e datoria Procurorului General, a ministrului Justitiei sa faca o comisie de ancheta pentru acest lucru. In cazul in care se va considera ca nu este necesara, voi face o sesizare si la Parlament pentru a face o comisie parlamentara care tot prin Procurorul General va declansa ancheta respectiva”, a afirmat Voiculescu, precizand ca isi doreste sa se faca lumina cat mai curand in acest caz.

Cand vine vorba de DNA, Dan Voiculescu nu crede in coincidente

„Nu-l cunosc, nu l-am cunoscut niciodata nici pe domnul judecator, nu am nici prieteni care sa-l cunoasca, ca atare consider ca DNA a incercat prin aceasta masura in ziua in care trebuia sa mearga in sala de judecata sa se pronunte o presiune asupra judecatorului Mustata Stan”, a mai spus politicianul.

Cerea bani de la inculpati

Desi actiunea lor a ridicat semne de intrebare, procurorii sustin ca au motive suficiente sa ceara arestarea lui Mustata. Solicitare care a fost de altfel incuviintata de Consiliul Superior al Magistraturii. Astfel, potrivit unui comunicat al DNA, Mustata, impreuna cu Boraciu Ion si Alexandru Florian, si sprijiniti de Curea Mariana, au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara, urmarind obtinerea de beneficii materiale. „In perioada octombrie 2013 — aprilie 2014, membrii grupului au accesat informatii cu caracter confidential din dosarele penale aflate pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea identificarii si contactarii mituitorilor si cumparatorilor de influenta, in scopul pretinderii de la acestia a unor foloase materiale, in schimbul obtinerii unor hotarari judecatoresti favorabile”, au mai precizat procurorii anticoruptie.

[poll id=”745″]

author avatar
Adelina Ionicel
2.009 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger