AcasăNewsJudecatorul Stan Mustata, judecat pentru fapte de coruptie, cere CSM sa ii...

Judecatorul Stan Mustata, judecat pentru fapte de coruptie, cere CSM sa ii admita pensionarea

Judecatorul Stan Mustata, care este arestat si judecat pentru fapte de coruptie, dupa ce ar fi cerut si primit bani pentru solutionarea favorabila a mai multor dosare penale, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa ii admita pensionarea.

Surse din CSM spun ca cererea de pensionare a fost inaintata Consiliului Superior al Magistraturii pe data de 12 mai, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorul Stan Mustata este acuzat de luare de mita si trafic de influenta, alaturi de el fiind deferita justitiei si grefiera Mariana Curea, tot de la Curtea de Apel Bucuresti, ambii in stare de arest preventiv.

In acelasi dosar vor fi judecati si Ion Boraciu, cel despre care judecatorul Stan Mustata spunea ca ii este „prieten vechi”, Florian Alexandru, un apropiat al clanului „Camatarii” si Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustata ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor pronuntari favorabile acestora. Cel de-al treilea barbat a fost trimis in judecata pentru ca ar fi dat bani pentru a obtine o sentinta favorabila.

Sectia pentru judecatori a CSM a decis, in 8 mai, sa il suspende din magistratura pe judecatorul Stan Mustata.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger