AcasăNewsJudecatorul Mircea Moldovan, de-a v-ati ascunselea cu procurorii

Judecatorul Mircea Moldovan, de-a v-ati ascunselea cu procurorii

Judecatorul Mircea Moldovan s-a prezentat, in cele din urma, la DNA

Patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti sunt suspectati de fapte de coruptie, unul dintre acestia dandu-le serios de furca procurorilor DNA. Judecatorul sindic Mircea Moldovan a reusit, la un momendat, sa fuga de sub nasul anchetatorilor.

Judecatorul Mircea Moldovan s-a prezentat, in cele din urma, la DNA

Trei dintre magistratii suspectati de coruptie au fost dusi, in cursul zilei de ieri, la DNA pentru audieri, insa al patrulea s-a jucat pur si simplu de-a v-ati ascunselea cu procurorii DNA.  Cei patru judecatori sunt de la Sectia Comerciala a Tribunalului Bucuresti. Potrivit unor surse judiciare ei sunt Elena Roventa, Ion Stanciu, Ciprian Sorin Viziru si Mircea Moldovan, fiind suspectati ca ar fi savarsit fapte de coruptie in legatura cu solutionarea unor litigii in cauze de insolventa, in sensul ca ar fi avut intelegeri cu lichidatori judiciari.

“La plimbare”

Desi exista un mandat de aducere pe numele sau, judecatorul Mircea Moldovan a refuzat sa dea ochii cu anchetatorii. Mai mult, acesta s-a baricadat in propria locuinta si, profitand de neatentia organelor de cercetare, a fugit de acasa, sarind gardul imobilului in care locuia. Dupa un timp, acesta s-a predat autoritatilor spunand senin ca a fost “la plimbare”. Moldovan a venit singur la sediul DNA, imbracat in trening.  Judecatorul le-a spus jurnalistilor ca nu discuta cu presa fara sa aiba „mandat” in acest sens. Intrebat unde a fost atunci cand anchetatorii il cautau pentru a-l aduce la DNA, Mircea Moldovan a raspuns: „La plimbare”.

Cine este judecatorul Mircea Moldovan

Ca judecator sindic, Mircea Moldovan avea cu atributii speciale in cadrul procedurilor de faliment si insolventa. De-a lungul timpului, functia exercitata de catre Moldovan l-a pus in centrul unor dosare controversate de insolventa precum Hidroelectrica, Metro sau Rodipet. In 2002, judecatorul Moldovan a fost exclus din magistratura de catre CSM pentru „fapte ce aduc atingere deontologiei profesionale si demnitatii de magistrat”. Surse din sistem declarau atunci ca respectivele „fapte” se refereau la implicarea judecatorului in afaceri imobiliare: el s-ar fi incurcat cu niste tigani si a vrut sa cumpere o casa ce fusese obiectul unui proces pe care tot el il judecase. Cu toate acestea, Moldovan castigat procesul impotriva CSM si s-a reintors in magistratura.

Manevre cu dosarele de insolventa

Lista acuzatiilor aduse de DNA impotriva celor patru judecatori este destul de consistenta. „Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII civila, avand in vedere ca exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, direct sau prin intermediari, acestia ar fi pretins si primit sume de bani sau bunuri in scopul de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia acte privitoare la indatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolventa, numirea unor administratori judiciari in dosare de insolventa ori furnizarea de informatii in legatura cu dosare de insolventa in favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesati in cauze aflate in solutionare la judecatorii vizati de cercetari”, se arata intr-un comunicat DNA.

author avatar
National
875 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger