AcasăNewsJudecătorul Ion -Tudoran, protejat de condamnatul Văduvan și familia penală Buricea

Judecătorul Ion -Tudoran, protejat de condamnatul Văduvan și familia penală Buricea

Sanatoriul Predeal, raiul infractorilor sau unitate medicală?

Internat la Sanatoriul de Nevroze Predeal pentru a nu se prezenta în fața procurorilor SIIJ ce îl anchetează penal, fostul judecător de la Curtea de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, este, în realitate bine-merci. Două weekend-uri la rând, el a fost văzut în orașul Predeal, plimbându-se împreună cu cei doi fii ai săi, Alexandru și Tudor. Odată ieșit pe porțile Sanatoriului, Ion-Tudoran nu a mai mimat vreo afecțiune psihică, fapt ce întărește convingerea că fostul magistrat se folosește de diagnostice medicale aranjate pentru a evita confruntarea cu procurorii.   

Sanatoriul Predeal raiul infractorilor sau unitate medicală

Culmea este că, la Sanatoriul Predeal, după zicala „cine se aseamănă, se adună”, Tudoran și l-a găsit pe Văduvan. Fost procuror anchetat de DNA și condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, Văduvan Iulian a ajuns…consilier juridic al Sanatoriului de Nevroze Predeal. Și asemănările nu se opresc aici. Deși are o condamnare penală, Iulian Văduvan profesează, după cum am precizat, ca jurist la Sanatoriu. Ba deține chiar și funcția de purtător de cuvânt. Mai mult, Văduvan are acces la toată corespondența oficială a Sanatoriului de Nevroze Predeal, el figurând în tabloul consilierilor juridici din Prahova din 2018 cu adresa de corespondență manager@nevroze-predeal.ro.

Văduvan Iulian

Întâlnirea dintre Tudoran și Văduvan nu pare a fi deloc întâmplătoare. Căci cei doi au multe în comun. Inclusiv o parte din infracțiuni, căci informații de ultimă oră arată că fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran ar fi în colimatorul procurorilor SIIJ și pentru fapte de luare de mită, nu doar pentru trafic de influență, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. Ori, pentru luare de mită a fost condamnat și colegul Văduvan.

Condamnare Vaduvan Iulian

În plus, Văduvan este fostul procuror șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, localitate unde Tudoran și-a cumpărat o proprietate de lux, de peste 100.000 de euro, ascunsă pe numele mezinului Tudor. Coincidențele în materie penală și despre penali nu se opresc aici.

Fieful penalilor

Actualul director al Sanatoriului de Nevroze Predeal, Iustinian Buricea, un intelectual titrat pe la două facultăți particulare, este fiul fostei directoare Simona Buricea – anchetată penal și condamnată. Trei ani de închisoare cu suspendare a primit Simona Buricea, iar soţul, Iordan Buricea, doi ani de închisoare cu suspendare. Simona Buricea a fost adusă în fața Justiției pentru că oferise contracte firmei soţului său,  dar și pentru că își angajase toată familia la Sanatoriu.

Iustinian Buricea Manager Sanatoriu

Obligată să renunțe la funcția de manager, mama și-a ajutat fiul să primească scaunul lăsat liber de ea, deşi acesta nu avea experiență. La organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager, conform procesului verbal, lui Iustinian Buricea i s-a adresat o singura întrebare venită de la un consilier local, fost taximetrist de meserie: „Poți defini noțiunea de pacient?” Iar răspunsul academic a venit prompt din partea odraslei Buricea: “Pacientul este orice persoană fizică, bolnavă sau nu, care beneficiaza de servicii medicale”. Exact situația lui Ion -Tudoran, care deși nu este bolnav, beneficiază de servicii medicale. Pentru acest răspuns, Iustinian Buricea a luat la data de 19.05.2017 examenul cu felicitări. Iar apoi, ca manager, și-a angajat mama condamnată penal în funcția de contabil. Așadar, nici o schimbare, căci Sanatoriul de Nevroze Predeal a rămas în continuare în mâna intereselor clanului Buricea.

Iar Ministerul Sănătății, în subordinea căruia funcționează Sanatoriul lui Buricea, se face că nu vede managementul defectuos și mai ales scurgerile de bani către firme prietene și prietenoase. Multe din controale s-au pierdut în Vila 4, de protocol, de la Sanatoriu, acolo unde poposesc pentru mici concedii mulți funcționari din Ministerul Sănătății.

Prezentare de lenjerie intimă în spital

Un exemplu îl reprezintă chiar scandalosul eveniment din septembrie, când Sanatoriul a fost închiriat de Buricea pentru o prezentare de modă, inclusiv de lenjerie intimă. În incinta spitalului, în pavilionul 2, în spațiul destinat, teoretic, tratării unor boli, s-a defilat în chiloți și sutiene. Fotomodelele și ceilalți organizatori, circa 40, au dormit în camerele sanatoriului două nopți, între 11 și 12 septembrie. Așa cum o arată imaginile postate pe facebook, s-a mâncat, s-a distrat și mai ales s-a băut în incinta unei unități spitalicești.

Cum, în ce bază s-a închiriat Sanatoriul pentru astfel de activități? Sunt întrebări la care doar Corpul de Control al Ministerului Sănătății poate și trebuie să răspundă. Însă cum ar putea Ministerul să deruleze verificări corecte cât timp Enache Andreea – șefa de serviciu din minister, și Zenoaga Elena Jana – consilier superior, au participat ca spectatoare exact la concursul de miss organizat în septembrie la Sanatoriu. Eveniment la care glandele salivare ale senatorul Emanoil Savin au avut mult de muncă, căci doar pe scena improvizată în Sanatoriu se plimbau adolescente în lenjerie intimă.

În locul unor concluzii birocratice, ce vor veni, poate, peste câteva săptămâni, se poate lesne observa cum Sanatoriul de Nevroze de la Predeal a ajuns căminul unor infracțiuni. Sau o moșie administrată penal în familie, așa cum este cazul clanului Buricea. Cu o mamă condamnată penal la trei ani, cu un tată condamnat și el la 2 ani, junele manager de la Sanatoriu a transformat unitatea în adăpost pentru fugarii de Justiție. Dacă, cum și cât a plătit Ion-Tudoran pentru a fi găzduit la Sanatoriu, este atributul autorităților să afle. Însă cel poreclit odată Zeus de la Curtea de Apel București ar fi trebuit să se informeze înainte că schema ascunderii la Sanatoriu a mai fost încercată cu mult înaintea lui de un alt infractor, Corneliu Prunache. Și nu a avut succes.

author avatar
Andrei Coman
3.680 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger