AcasăNewsJudecatorul Andras Ordog, arestat la domiciliu

Judecatorul Andras Ordog, arestat la domiciliu

sursa foto: gandul.info

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, marti, sa-l plaseze in arest la domiciliu pe judecatorul Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna.

sursa foto: gandul.info

Ordog este acuzat de luare de mita de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul retrocedarilor ilegale de padure.

Procurorii DNA sustin ca exista indicii ca Andras Ordog a luat mita de la avocatul Ioan Adam, urmarit penal in acelasi dosar, si au solicitat arestarea preventiva a judecatorului, dar magistratii de la ICCJ au respins solicitarea.

Conform referatului intocmit de procurori, Andras Ordog a incasat 10.000 de euro de la Ioan Adam pentru a da o solutie favorabila clientului acestuia din urma, respectiv lui Gheorghe Paltin Sturdza. Procurorii DNA sustin ca banii au fost incasati de Ordog chiar in biroul magistratului de la Tribunalul Covasna.

Ulterior, in 2012, Ordog i-a mai cerut 50.000 de euro lui Ioan Adam pentru a da o solutie favorabila si intr-un alt dosar in care era implicat Gheorghe Paltin Sturdza.

author avatar
Cristi Ionita
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger