AcasăNewsJudecatorii nu halesc Mazare la conserva

Judecatorii nu halesc Mazare la conserva

Acuzatiile grave aduse de procurorii DNA primarului Constantei, Radu Mazare, pare ca nu au stat in picioare in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ca si la prima retinere de anul trecut, magistratii n-au inghitit probele DNA si l-au lasat in libertate pe Radu Mazare.

Radu Mazare vrea sa termine si cu politica, si cu Primaria

Instanta suprema a decis cercetarea lui Mazare in libertate, respingand propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru luare de mita si abuz in serviciu a primarului Constantei. Este pentru a doua oara, in decurs de un an, cand edilul Constantei scapa de gratii pe mana judecatorilor. In aprilie 2014, Mazare a mai fost retinut in dosarul locuintelor sociale construite de acesta in Constanta. Nici atunci, si nici acum, judecatorii nu l-au vrut pe Mazare inchis.

Mazare emitea certificate intr-o viteza ce depasea limitele posibilului

In tot acest timp, subordonatii Laurei Codruta Kovesi isi pun sperantele in contestatia ce va fi judecata zilele acestea, dar si in noi dezvaluiri despre cum lua spaga Radu Mazare. In acest sens, potrivit DNA, dupa ce primarul Radu Mazare a primit mita de un milion de euro de la dezvoltatorul unui mall, Primaria Constanta a emis certificatul de urbanism cu „promptitudine”, intr-un termen ce „depasea limitele posibilului”. In referatul cu propunerea de arestare preventiva, procurorii anticoruptie prezinta mai multe situatii in care primarul Radu Mazare si-a incalcat atributiile de serviciu, fiind relatate momente in care acesta ar fi luat chiar mita, pentru atribuirea de contracte sau emiterea unor documente de catre institutia pe care o conduce.

“M-am saturat sa fiu haituit”

Oricum, indiferent de evolutia dosarelor in care este cercetat, Radu Mazare este hotarat sa se lase si de politica, si de Primarie. Edilul Constantei a declarat, ieri, ca s-a saturat sa fie haituit si sa astepte in fiecare dimineata cu geanta la usa, in eventualitatea ca ar putea fi retinut. „Am si eu viata mea si nu m-a castigat nimeni ca sa fiu haituit in halul asta. Pentru absolut orice lucru. Nu mai acuz procurorii, dar stiti foarte bine ca e procurorul care si anul trecut m-a retinut si, tot asa, am fost eliberat, din lipsa de probe. In conditiile in care fiecare angajat al Primariei este chemat aici si in alta parte, adica de alte directii ale DNA, de alte sectii, si este intrebat «te-a pus primarul sa faci», eu nu mai pot sa-mi fac activitatea. Consider ca sunt o tinta, ca sunt un trofeu si vreau si eu sa traiesc. Nu m-a castigat nimeni ca sa duc viata asta, cu geanta la usa in fiecare dimineata, ma ia sau nu ma ia. Asa ca, sunt hotarat sa renunt foarte, foarte curand. Nu as da un termen, dar curand, nu imi face placere, nu mai pot sa imi desfasor activitatea si nu mai vreau, m-am saturat sa stau cu geanta la usa”,  spus Radu Mazare.

author avatar
Nicole Ionescu
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger