AcasăNewsJudecatorii ingroapa Hexi Pharma

Judecatorii ingroapa Hexi Pharma

Magistratii Tribunalului Bucuresti au luat o decizie radicala in cazul firmei defunctului Dan Condrea, HexiPharma. Acestia au decis ca directorul firmei, Flori Dinu, sa faca 3 ani de inchisoare. Mai mult, judecatorii au decis dizolvarea HexiPharma, precum si aplicarea unei amenzi penale in valoare de 2.600.000 lei. Astfel ca, vaduva si fosta sotie a lui Dan Condrea nu mai au ce avere sa imparta.

Decizia instantei nu este, insa, definitiva. Conform minutei instantei, pedeapsa amenzii  penale aplicate companiei Hexi Pharma obliga societatea la plata unei sanctiuni de 2,6 milioane lei, in dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, uz de fals si pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor. Instanta a mai hotarat dizolvarea companiei. Totodata, si Mihail Leva, director de productie la Hexi Pharma, a fost condamnat la 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare, si pentru acesta fiind mentinut controlul judiciar. S.C. Hexi Pharma Co S.R.L. a fost trimisa in judecata sub aspectul savarsirii a 340 de infractiuni de inselaciune, dintre care 7 cu consecinte deosebit de grave, a infractiunii de uz de fals, precum si pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor. Conform rechizitoriului, „in perioada 1 iunie 2010 – 16 mai 2016, inculpata Hexi Pharma a indus in eroare reprezentantii a 340 de unitati sanitare prin prezentarea ca adevarata a unor calitati mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentratia substantelor active si la eficienta biocida, precum si prin utilizarea de mijloace frauduloase constand in etichete si alte inscrisuri ce atesta elemente de conformitate nereale, inlesnind cu intentie nerespectarea de catre membrii personalului medical de specialitate a masurilor privitoare la prevenirea si combaterea bolilor nosocomiale (n.r. -boli infectocontagioase)”, arata procurorii. In ultimul cuvant, Flori Dinu a aratat ca nu avea cunostinta despre faptul ca substantele nu erau la standardele inscrise pe etichete si ca nu avea calitatea de a se ocupa de acest aspect.

author avatar
Ramona Feraru
320 afisari

3 COMENTARII

  1. https://www.national.ro/news/avem-epidemie-scapa-cine-poate-647919.html/
    Dr. Streinu-Cercel: trebuie sa ne spalam si in nas

    „Nu uitati ca trebuie sa ne spalam in nas. Cand ne spalam pe fata, spalam si interiorul nasului, pentru ca il decontaminam. Tot ce invatam la gradinita trebuie sa punem in practica in mod real.”
    ,,Apa si sapunul sunt sfinte, nu dezinfectantul. (…)”

    Ați spune că produsele Hexi Pharma ar fi făcut concurență la apă și săpun și se putea irita și nasul de la folosirea lor ?

  2. Opinați că apariția publică a medicului Străinu -Cercel, personaj a cărui prezență în mass-media a fost ceva mai discretă în ultimii ani, ar fi putut influența decizia din dosarul Hexi Pharma, prin afirmațiile făcute , referitoare la dezinfectanți ?

  3. Ăia care ar fi formulat acuzații de înșelăciune ar fi medici și conducători de spitale, păcăliți de HexiPharma , în chestiuni elementare de funcționare a unor unități medicale ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger