AcasăNewsJudecatorii constitutionali ii baga pe uselisti in sesiune extraordinara

Judecatorii constitutionali ii baga pe uselisti in sesiune extraordinara

Pesedistii si liberalii, obligati sa-si amane concediile

In asteptarea deciziei Curtii Constitutionale, parlamentarii liberali si social-democrati au fost instruiti sa ramana la post.

Pesedistii si liberalii, obligati sa-si amane concediile

In cazul in care Legea electorala va fi declarata neconstitutionala, USL va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru saptamana viitoare.

Anuntul a fost facut de liderul PNL Crin Antonescu,  motivele invocate fiind „chestiunile legislative” si „deciziile de natura parlamentara ”.  Cel care a recunoscut insa ca sesiunea extrordinara are o singura tema – uninominalul pur, a fost co-presedintele USL Victor Ponta. „Asteptam pe 27 iunie decizia Curtii Constitutionale referitoare la Legea electorala. E obligatia Guvernului, a Parlamentului ca, daca exista elemente de neconstitutionalitate, sa le indreptam rapid. Daca stam pana in toamna, nu e de preferat ca ultimele modificari sa le facem cu 2-3 luni inainte de alegeri”, a declarat Ponta.   In traducere libera, premierul se teme de scandalul care se va isca, avand in vedere ca schimbarea din mers contravine recomandarilor Comisiei de la Venetia,  potrivit carora legislatia electorala nu poate fi modificata decat cu minimum 12 luni inainte de alegeri.  Un argument solid, folosit chiar de uselisti atunci cand au contestat legea prin care Guvernul Boc intentiona sa comaseze alegerile, care insa s-ar putea intoarce acum impotriva lor.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
360 afisari

1 COMENTARIU

  1. CE SA MAI ASTEPTAM LEGEA ELECTORALA IL DAM JOS PE BASESCU FACEM ALEGERI PARLAMENTARE CAT MAI REPEDE CACI PANA LA TOAMNA SE DESTEAPTA PROSTIMEA SI NU SE STIE CE MAI APUCAM SA LOM ASA NE ALEGEM INTE NOI SI GATA ..FRATILO VISE LA TOAMNA MULTI O SA DISPARETI DIN VIATA POLITICA SUCCES

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger