AcasăNewsJudecatorii CCR se reunesc marti pentru solutionarea problemei eratei

Judecatorii CCR se reunesc marti pentru solutionarea problemei eratei

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a convocat pentru marti o sedinta in care sa se solutioneze problema eratei legate de trecerea pe listele permanente a romanilor  din strainatate.

Judecatorii Curtii Constitutionale (CCR) se vor reuni, marti, de la ora 10.00, pentru a pune capatat scandalului privind erata trimisa Guvernului de catre CCR prin care se precizeaza ca romanii stabiliti in strainatate vor fi trecuti pe listele electorale permanente, facand astfel parte din cvorumul luat in seama la referendumul de pe 29 iulie.

Hotararea luata de catre presedintele Curtii, Augustin Zegrean, soseste la cererea mai multor judecatori ai CCR care reclama faptul ca modificarea a fost facuta fara acceptul acestora si fara ca la sedinta sa fi fost cvorum.

“In urma unui material din presa l-am sunat pe presedintele CCR, am vorbit si cu alti colegi si am solicitat presedintelui sa convoace de urgenta un Plen al Curtii. Domnia sa m-a asigurat ca in seara asta va lua legatura cu toti judecatorii. Daca va fi posibil maine, daca nu, vineri sau poate luni, cat de repede posibil”, declara saptamana trecuta judecatorul CCR Tudorel Toader, conform rtv.net.

Scandalul eratei CCR a demarat la inceputul lunii, dupa ce judecatorii au trimis catre Guvern o hotarare conform careia romanii din strainatate nu vor aparea pe listele permanente daca nu au domiciliul stabil in Romania. Ulterior, pe 6 august, acestia au revenit si au trimis un document prin care se precizeaza ca romanii vor fi inclusi pe aceasta lista, indiferent daca sunt sau nu  in tara. Referitor la aceasta modificare, unii judecatori ai CCR au acuzat faptul ca nu a fost adoptata cu cvorum, fiind astfel nula.

Pe tema eratei a comentat si Radu Stroe, ministrul delegat pentru Administratie, care a anuntat ca aceasta este ilegala.

“Cand ai un document publicat in Monitorul Oficial si cand dupa un timp o hartiuta cu un rand jumate doua, cu o semnatura pentru domnul Zegrean, si care vine si schimba la 180 de grade continutul dat de plenul CCR inseamna ca este un fals. Daca n-ar fi fost un fals, acest document ar fi trebuit insusit tot de plenul CCR. Nu pot sa nu remarc ca si pana acolo a intrat raul”,  a spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger