AcasăNewsJudecatorii din Babadag au chemat in instanta un barbat de 112 ani,...

Judecatorii din Babadag au chemat in instanta un barbat de 112 ani, disparut in 1947!

Magistratii de la Judecatoria Babadag trebuie sa elucideze in ce conditii a disparut barbatul nascut in anul 1900

Birocratia din Romania capata uneori aspecte comice, ce frizeaza ridicolul. Este si cazul unui barbat din Babadag, ce trebuie sa demonstreze in instanta ca fratele lui, nascut in anul 1900 si disparut fara urma in 1947, este…decedat.

Magistratii de la Judecatoria Babadag trebuie sa elucideze in ce conditii a disparut barbatul nascut in anul 1900. FOTO-www-avocatromania-ro

Procesul barbatului din judetul Tulcea pare sa faca parte din ciclul: „Cu ce isi mai umplu timpul magistratii din Romania”. Pentru a putea lasa copiilor averea ramasa de la parinti si de la fratele sau disparut fara urma acum 65 de ani, batranul Anisim Malas, din Jurilovca, a intrat intr-un adevarat joc al nervilor.

Proces. Batranul Anisim Malas si-a dat in judecata fratele plecat de acasa in 1947

Intrucat nu a putut demonstra la Primarie ca a avut candva un frate, care nu este inregistrat in evidentele institutiei, ci figureaza doar in cateva inscrisuri din arhivele nationale, batranul a fost nevoit sa-si declare ruda de sange disparuta. Asta pentru ca, ulterior, sa poata obtine o hotarare judecatoreasca din care sa reiasa ca Malas Chirsan, fratele lui, este mort.

Anunturi incredibile

Anunturi. Disparutul este somat sa se prezinte la proces, iar persoanele care pot oferi informatii despre acesta sunt rugate sa mearga la judecatorii din Tulcea

Dar, cum nimic nu este atat de simplu precum pare, deschiderea unui proces a fost abia primul pas pentru mosneagul din Jurilovca. El a fost obligat sa publice anunturi intr-un ziar national prin care sa faca apel la populatie, in vederea localizarii barbatului disparut in 1947. Anunturile nu mai au nevoie de niciun comentariu. „Acesta a disparut de la domiciliu in anul 1947, existand indicii ca ar fi incetat din viata. (…) El este citat la procesul din 30 august, pentru inregistrarea tardiva a nasterii, respectiv declararea judecatoreasca a mortii lui. (…) In caz de neprezentare, se va judeca in lipsa. (…) Persoanele care detin informatii despre acesta sunt rugate sa le comunice judecatoriei”.

author avatar
Narcis Voica
1.135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger