AcasăNewsJudecătoria Turnu Severin amână decizia în cazul Sorinei privind părăsirea României (VIDEO)

Judecătoria Turnu Severin amână decizia în cazul Sorinei privind părăsirea României (VIDEO)

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a amânat joi decizia în privința fetiței brutalizate de un procuror după ce părinții adoptivi din SUA au depus o cerere prin cer să fie despăgubiți pentru perioada în care au stat în România.

Sorina, fetița adoptată recent de familia Săcărin din Statele Unite (SUA) (Sursa foto: Twitter)

 

„Judecătorul investit cu soluţionarea a decis că se impune amânarea cauzei pentru a se comunica diversele cereri depuse la dosar, respective întâmpinare, cerere reconvenţională şi cererea de chemare în  judecată către pârâţi”, a declarat Andreea Danciu.

Părinții din SUA ai Sorinei, Gabriel și Ramona Elena Săcărin, au ajuns joi la sediul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) din București, pentru audieri. Ei au refuzat să facă declarații la intrarea în sediul Secției.

Miercuri seară, și Mariana Şărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, a fost audiată la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), ea ieșind de la audieri în jurul orei 01:00, fără a face declarații.

Victor Dumitrica, avocatul fostei asistente maternale din Baia de Aramă Mehedinți, a declarat că ședința pentru ordonanţă preşedinţială în acest caz a fost amânată pentru că familia Săcărin a depus cu cinci minute înainte de începerea ședinței o cerere reconvențională prin care cere sa fie despăgubită pentru perioada cât stă în țară, pentru că nu își poate lua salariile. „Cer să li se restituie toate cheltuielile pe care le au acum. Este vorba de zeci de mii de euro. Instanța a cerut însă ca această cerere să fie timbrată și însoțită de înscrisuri doveditoare. Din acest motiv ședința s-a amânat pe 3 iulie. Este o decizie care o afectează direct pe Sorina. Îi prelungește practic starea de incertitudine”, a spus Victor Dumitrica.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin urma să decidă joi dacă fetița va avea sau nu interdicție de părăsire a țării, după ce Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger