AcasăNewsJudecător la Tribunalul București: ”Desființarea SIIJ-ului va însemna o mare greșeală”

Judecător la Tribunalul București: ”Desființarea SIIJ-ului va însemna o mare greșeală”

Kovesi desființată, colegi magistrați arătați cu degetul, insinuări periculoase. Rechizitoriul pe care îl face justiției un judecător de la Tribunalul București arată o Românie bolnavă, fără caractere tari și măcinată de atitudini duplicitare. Mădălina Afrasinei are curajul să pună degetul pe buba din sistem și apasă cu convingerea celui care știe că rana se vindecă doar după ce puroiul este extras. Înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție i-a speriat pe mulți, însă, tocmai asta vrea să arate judecătorul TMB, că se tem doar cei care se știu slabi, corupți, vinovați.

Răbufnirea Mădălinei Afrasinei este, de fapt, strigătul de disperare al judecătorului care nu-și scoate conștiința la mezat. Sătulă de presiunile exercitate asupra SIIJ, omul cu dreptatea de la Tribunalul București alege să nu tacă. Și le reamintește colegilor de Laura Codruța Kovesi, care într-o zi, din pix, a înființat o secție similară, iar atunci nimeni nu s-a mai arătat indignat de asta.

Scoate mizeria de sub preșul justiției

„Cu riscul de a vă supăra și de a vă determina să-mi faceți alte sesizări pe la organele statului…”. Așa scrie șefa Secției a VI-a civile a TMB într-o postare pe contul personal de Facebook. Afrasinei ia apărarea SIIJ și își critică restul colegilor din magistratură care dovedesc o atitudine duplicitară atunci când cer desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. „(…) desființarea SIIJ-ului va însemna o mare greșeală care va lovi în noi și în voi, justițiabilii! Păi «dragi, tovarăși și pretini», când la DNA exista o astfel de secție, înființată printr-un pix… devenit european, între timp, era bine? Și dacă răspunsul este afirmativ, pentru cine era bine???”.

Cu adevărat dur, mesajul judecătorului Mădălina Afrasinie dezvelește mizeria pe care unii dintre magistrați au ascuns-o sub preș, pozând doar fața frumoasă a justiției, fardată și numai bună de etalat la balurile ambasadelor.

Lăsată fără machiaj, justiția românească este fix cea dezvăluită de judecătorul Afrasinei – cu oameni duplicitari, de o calitate îndoielnică, manipulabili și șantajabili.

(…) Ce mi se pare mie de toată jena este faptul că o lege, «verificată» de CCR cu ocazia celor «n» sesizări, deși sesizările au fost respinse, încă este contestată și se cere abrogarea ei imediată. Cu riscul de a vă supăra și de a vă determina să-mi faceți alte sesizări pe la organele statului, vă spun că desființarea SIIJ-ului va însemna o mare greșeală care va lovi în noi și în voi, justițiabilii! Accept faptul că o sufragerie și «niste amenințări» la adresa judecătorilor CCR «garantează» numirea ta ca ambasador, după cum accept și faptul că aceeași sufragerie și niște protocoale «garantează» alegerea ta ca mare șef, dar… Dacă eu, jude de scaun, nu am independența necesară să pot judeca fără niciun fel de teamă și garanțiile legale care să îmi protejeze această independență, nici voi, cei care vă adresați mie, nu o veți avea!”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.086 afisari

2 COMENTARII

  1. S-o sugi! Disperarea ta de a ramane SIIJ-ul se naste din cunostiinta faptului ca aceasta structura nu are capacitatea sa-i prinda pe toti magistratii corupti! DNA-ul avea si oameni si logistica necesara! Politruca mai esti si tu si Garbovanca si altii! Oi vrea si tu vreo functie de secretar de stat pe la MJ

    • Eu cred ca esti decat un securist imputit sau un procuror si mai imputit care azi iti tremura chiloții in fata SIIJ. Si nu poti tu sa arestezi oameni doar dupa cum te taie capul, gen portocala, sau nu mai poti bagă lumea la pușcărie doar ca sa le futi femeile

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger