AcasăNewsJudecatoarele ridicate de DNA pentru mita, arestate preventiv

Judecatoarele ridicate de DNA pentru mita, arestate preventiv

Cele doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, acuzate de luare de mita si trafic de influenta, care ar fi trebuit sa judece luni eliberarea lui Adrian Nastase, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

Vineri dimineata magistratii din cadrul Curtii de Apel Bucuresti au decis ca judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu sa mearga dupa gratii pentru 29 de zle. Cele doua au devenit cunoscute dupa ce au judecat dosarele lui Adrian Nastase, Dan Voiculescu si Sile Camataru.

Potrivit informatiilor furnizate de realitatea.net, din interceptarile telefonice facute de procurorii anticoruptie, cele doua judecatoare au incercat sa intervina si pentru eliberarea omului de afaceri Nelu Iordache.

Ba mai mult, judecatoarea Viorica Dinu discuta la telefon modul in care imparteau intre ele spaga de la cei pentru care ar fi trebuit sa intervina si sa-i scape de inchisoare.

„Viorica Dinu: Sa-i mai dau de aici. O sa-i spun. Antoanela-Ia de aici cat crezi tu! Da-i Ioanei. Daca ea nu vrea si nu vrea, dupa asta ii spun: Uite, suma ramane aici. Si impartiti-i voi. Ii dau ei mai mult, numai sa vrea si impart eu cu Ioana mai putin. Daca nu s-o putea, vino maine si ti-i dau, si oricum ii iau diferenta si-i spun ei ca sunt total 55.

Dinu: Bai, bai, nu vezi ca nu conteaza ca a venit USL-ul la putere… pentru spaga te leaga.

Daniela Petre: E mai bine asa, ca maine vreau sa bag si cererea pentru Iordache, ca sunt pe el.

Viorica Dinu: La recurs nu stiu, n-ai nicio sansa, pe cuvantul meu. Stii ce se intampla. Sunt foarte speriata pentru ca e un dosar monitorizat din afara. Ce mi-au zis astia de la Curte. Au zis: Nu, nu te baga ca nu, nu se…”, potrivit referatului cu propunere de arestare, citat de Realitatea.

author avatar
Andra Nesu
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger