AcasăNewsJudecatoarea Maria David a fost arestata

Judecatoarea Maria David a fost arestata

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus arestarea judecatoarei Maria David pentru 29 de zile, pentru fapte care au legatura cu coruptia, respectiv trafic de influenta.

Initial, procurorii anticoruptie au retinut-o pe judecatoarea Maria David, de la instanta suprema, care ar fi pretins 200.000 de euro de la o persoana pentru a interveni pe langa fostii sai colegi de la Curtea de Apel Ploiesti, in sensul admiterii unei contestatii pentru a fi anulata o condamnare.

Potrivit DNA, in noiembrie si decembrie 2009, David Maria, in calitate de judecator la ICCJ, a pretins si incasat de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro. Initial, denuntatorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani inchisoare cu executare pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala. Actiunile ilicite ale judecatoarei au continuat si in perioada ianuarie-februarie 2012. Aparatorul judecatoarei a aratat ca nu ar exista nicio proba directa impotriva judecatoarei, ci doar o  inregistrare audio-video din care rezulta ca magistratului i se ofera o suma de bani, dar acesta refuza. In timpul procesului, judecatoara a lesinat de doua ori, fiind necesara interventia medicului tribunalului si a ambulantei. Decizia a fost deja atacata cu recurs, depus de aparatorii inculpatei.

 

author avatar
Andrei Coman
237 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cind „se presupune” ca lua bani,nu ii mai venea rau.Vinovatul principal in aceasta TARA,este JUSTITIA,dupa parerea mea(daca justitia isi facea treaba nu mai existau atitea ….atentii,spagi,”contracte de consultanta”,etc,etc…..Ar fi avut si „ei”mai multa …..ATENTIE!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger