AcasăNewsJudecatoarea ICCJ Maria David, arestata preventiv pentru trafic de influenta

Judecatoarea ICCJ Maria David, arestata preventiv pentru trafic de influenta

Judecatoarea Maria David a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, instanta suprema admitand, miercuri, cererea procurorilor anticoruptie in dosarul in care aceasta este acuzata de trafic de influenta.

Decizia de arestare preventiva a judecatoarei Maria David, de la Sectia Civila a instantei supreme, a fost contestata pe loc de avocatul acesteia, dosarul urmand sa se judece la completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Inainte de pronuntarea deciziei, judecatoarea Maria David a fost dusa la o ambulanta care a venit la instanta suprema pentru a-i acorda ingrijiri medicale. Ambulanta a fost solicitata la instanta suprema intrucât judecatoarea a acuzat tulburari de ritm cardiac. Judecatoarei David i s-a facut rau la instanta suprema in timpul judecarii cererii procurorilor de arestare preventiva a acesteia pentru trafic de influenta.

Procurorii anticoruptie au retinut-o, marti, pe Maria David, judecator la inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Civila, care ar fi pretins 200.000 de euro de la o persoana pentru a interveni pe langa fostii sai colegi de la Curtea de Apel Ploiesti, in sensul admiterii unei contestatii pentru a fi anulata o condamnare.

David a fost judecator in Targoviste, apoi a promovat la Curtea de Apel Ploiesti, iar din 2009 era magistrat la instanta suprema. Potrivit DNA, in perioada noiembrie – decembrie 2009, inculpata David Maria, in calitate de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro. In schimbul banilor, inculpata a promis ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea unui dosar al Curtii de Apel Ploiesti, astfel incat acestia sa admita o contestatie in anulare, sa desfiinteze hotararea initiala, de condamnare a denuntatorului si sa pronunte o hotarare de achitare a acestuia. Initial, denuntatorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani inchisoare cu executare pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala.

La data de 10 decembrie 2009, Curtea de Apel Ploiesti a admis in principiu contestatia in anulare formulata in dosarul respectiv si a dispus suspendarea deciziei initiale de condamnare pronuntata de aceeasi instanta, pana la solutionarea pe fond a contestatiei in anulare.

In luna ianuarie 2012, inculpata Maria David i-ar fi promis aceluiasi denuntator ca, in schimbul unor sume de bani pe care i le va preciza ulterior, va interveni pe langa judecatorii de la Curtea de Apel Ploiesti, astfel incat acestia sa pronunte o solutie favorabila denuntatorului intr-un dosar avand ca obiect recursul declarat de acesta impotriva unei sentinte penale prin care Judecatoria Targoviste ii respinsese o cerere de revizuire. Cererea de revizuire fusese formulata impotriva aceleiasi decizii penale prin care denuntatorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani inchisoare cu executare pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala.

In perioada ianuarie-februarie 2012, inculpata David a primit de la denuntator, in mod repetat, suma totala de 4.000 euro si 3.800 lei, in scopul mentionat anterior.

In ziua de 21 februarie 2012, inculpata i-a mai pretins denuntatorului suma de 110.000 euro, spunandu-i ca ii va remite judecatorilor pentru a rezolva favorabil doar „prima etapa”, respectiv admiterea recursului, admiterea cererii de revizuire si rejudecarea acesteia, urmand ca pentru etapa a doua constand in anularea hotararii prin care a fost condamnat sa-i dea o alta suma de bani al carei cuantum i-l va preciza.

La termenul din 27 februarie 2012, Curtea de Apel Ploiesti a respins ca nefondat recursul declarat de denuntator impotriva sentintei penale pronuntata de Judecatoria Targoviste.

Inculpatei David Maria i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 28 februarie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acesteia pentru 24 de ore, urmand ca aceasta sa fie prezentata inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.

Marti, 28 februarie 2012, Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori a incuviintat perchezitia la imobilele detinute, retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei Maria David.

Intr-un caz separat, tot printr-o procedura de contestare in anulare, admisa de judecatori, un alt condamnat a scapat recetnt de pesepasa de sapte ani de detentie, sentinta definitiva data in cazul fraudarii cu cinci milioane de euro a Bancii Internationale a Religiilor.

author avatar
National
694 afisari

3 COMENTARII

  1. Cand a cerut spaga de 200000euro(pfff wow), nu suferea de tulburari de ritm cardiac? Hmm ce marsavie……..

  2. Si pe fostii colegi de la Curtea de Apel Ploiesti cand are de gand cineva sa-i ia la bani marunti?
    In unele procese dau niste solutii strigatoare la cer!

  3. luati si dintre fostii colegi ai dnei.de la instatele din dambovita unde coruptia este litera de lege.mai petrica(blanda)mai denunta din ei, ca arginti nu ai dat numai judecatoarei david .stai tu un pic si te gandeste mai bine, ca fabuloasa avere care ai facut-o la targoviste are mare iz de infractiune si multa lume buna a inchis ochisorii cand tu iti mareai averea intrun an cat altii in zece.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger