AcasăNewsJudecătoarea de la Mangalia, din procesul lui Vlad Pascu, în vizorul Inspecției...

Judecătoarea de la Mangalia, din procesul lui Vlad Pascu, în vizorul Inspecției Judiciare

(sursa foto: glasul-hd.ro)

Apar noi informații după situația greu de imaginat prin care s-a aflat că au trecut apropiații uneia dintre victimele tragediei de la 2 Mai.

Inspecţia Judiciară a transmis că s-a sesizat din oficiu faţă de judecătoarea desemnată să soluţioneze dosarul privind accidentul din vara anului trecut.

Citiți și:

VIDEO| Strigător la cer! Judecătoarea lui Vlad Pascu a întrebat dacă tânărul decedat în accidentul de la 2 mai se află în sală

Ioana Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din Mangalia care a întrebat dacă Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, este în sala de judecată, va fi cercetată de Inspecţia Judiciară, potrivit antena3.ro.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu

Inspecţia Judiciară a transmis, vineri, 23 februarie, un comunicat cu mai multe precizări.

Totul, după ce s-a aflat ce s-a întâmplat joi, la primul termen al dosarului în care Vlad Pascu este judecat în cazul accidentului cumplit ce a avut loc în luna august a anului trecut, tragedie în urma căreia doi studenți – Roberta și Sebastian (Sebi) – au murit.

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”, se precizează într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

FACIAS cere CSM excluderea magistratului care a întrebat unde este tânărul omorât de Vlad Pascu

Totodată, o reacție în acest caz a venit, vineri, 23 februarie, și din direcția FACIAS, fundație a anunțat că „a sesizat Inspecția Judiciară și Consiliul Suprem al Magistraturii pentru grava neglijență în exercitarea profesiei a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia, care a întrebat dacă, în sala de judecată, se află unul dintre cei doi tineri omorâți de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai”. Cei de la FACIAS cer „excluderea de urgență din magistratură a judecătoarei”.

Redăm integral, în cele ce urmează, comunicatul FACIAS:

„FACIAS cere CSM excluderea magistratului care a întrebat unde este tânărul omorât de Vlad Pascu!

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat Inspecția Judiciară și Consiliul Suprem al Magistraturii pentru grava neglijență în exercitarea profesiei a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia, care a întrebat dacă, în sala de judecată, se află unul dintre cei doi tineri omorâți de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai. FACIAS consideră că ceea ce s-a întâmplat în sala de judecată unde se desfășoară acest proces este revoltător, intolerabil și are grave implicații asupra imaginii justiției din România.

Oare tragedia prin care au trecut, în vara lui 2023, cele 2 familii care și-au pierdut copii în accidentul cauzat de Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, nu a fost îndeajuns? Grava incompetență a unei judecătoare care nici măcar nu s-a sinchisit să citească dosarul pe care îl judeca, a condus la amplificarea tragediei pentru familia uneia dintre victime, aflat în sala de judecată.

Această situație din sala de judecată reprezintă un exemplu elocvent al atitudinii nedemne a unui magistrat, raportat la efectul traumatizant pentru părinți.

Ne întrebăm, în acest context, ce încredere în actul de justiție mai poate avea un tată care înțelege că judecătorul, la care speră să găsească dreptate pentru fiul său omorât, habar nu are detalii esențiale din dosarul pe care îl judecă. Vorbim de același judecător care, în urmă cu mai puțin de un an, a fost sancționat de CSM pentru gravă neglijență în exercitarea funcției, după o cercetare disciplinară inițiată de Inspecția Judiciară.

Presa a relatat faptul că CSM a transmis că nu a fost sesizat de nimeni în acest caz. În consecință, FACIAS sesizează CSM și cere excluderea de urgență din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu pentru batjocorirea actului de justiție și indiferență crasă față de suferința unei familii aflată în căutare de dreptate”.

Tatăl lui Sebi, cu ochii în lacrimi

Au fost momente foarte grele, joi, la instanță pentru familiile celor doi tineri studenți care au pierit în urma accidentului de la 2 Mai.

Tatăl lui Sebi a făcut declarații cutremurătoare în fața jurnaliştilor, la ieşirea din Judecătoria Mangalia. Și a mărturisit ce a simțit când a auzit-o pe judecătoare. „Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală… Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul”, a declarat bărbatul, cu ochii în lacrimi.

 

author avatar
Andrei Coman
410 afisari

4 COMENTARII

  1. Cunoastem metoda voastra de praf in ochi cand e vorba tot de voi. Ii cercetati, uneori luati masuri, se duc in instanta lor,care anuleaza tot si le da si bani in urma. E mai mafie ca n mafie

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger