AcasăNewsJudecatoare acuzata de luare de mita de UN MILION DE EURO, arestata...

Judecatoare acuzata de luare de mita de UN MILION DE EURO, arestata preventiv

Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a judecatoarei Veronica Cirstoiu, acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta.

Hotararea magistratilor, luata vineri seara, poate fi atacata cu recurs la Instanta Suprema, nefiind definitiva. Este vorba de un dosar in care Veronica Cirstoiu, judecator la Sectia I penala a Curtii de Apel Bucuresti, este cercetata pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta, in cazul solutionarii favorabile a unor procese penale, sumele ridicandu-se la un milion de euro.

In acelasi dosar este cercetat si fiul judecatoarei, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenta.

Iata comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de numitii CiRSTOIU VERONICA, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I penala in sarcina careia s-au retinut infractiunile de luare de mita si complicitate la infractiunea de trafic de influenta si CERGAN FLORIN, fiul acesteia, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

La data de 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori, avizul pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a numitei Cirstoiu Veronica, judecator la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmite de procurori rezulta ca persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale, aflate pe rolul instantelor de judecata, prin intermediar, au remis, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste 1.000.000 euro in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale.

In acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din transele de bani, in cuantum de 50.000 euro, a fost primita de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cirstoiu Veronica. Aceasta, la randul sau, potrivit intelegerii cu persoanele implicate si interesate, urma sa transmita aceasta transa unuia dintre judecatorii investiti cu judecarea uneia dintre cauzele respective.

Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus retinerea invinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

In cauza, s-a procedat la aducerea la cunostinta a acuzatiilor in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucratori din cadrul Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie”, se precizeaza in comunicat.

Sursa foto: Antena3

author avatar
eNational
592 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger