AcasăNewsJose Barroso: Daca nu ar fi fost membra UE, Romania s-ar fi...

Jose Barroso: Daca nu ar fi fost membra UE, Romania s-ar fi aflat sub presiunea dura a Moscovei!

Aderarea Romaniei si a Bulgariei la UE a fost una dintre cele mai bune decizii, sustine Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, care a precizat ca in caz contrar, cel mai probabil tara noastra s-ar fi aflat acum sub presiunea Rusiei.

Fara UE, Romania si Bulgaria s-ar fi aflat acum “pe teritoriul nimanui” sau sub presiunea Rusiei, a declarat Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, intr-un interviu pentru Berliner Zeitung.

“Imi dau seama ca multe lucruri nu sunt in regula in cele doua tari. (…) De aceea, mentinem o supraveghere atat de stransa asupra situatiei de acolo, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare”, a declarat seful Executivului UE, conform site-ului Novinite.com.

“Care ar fi fost alternativa? Sa lasam Bulgaria si Romania pe teritoriul nimanui? Sa devina instabile, ca alte tari din afara UE? Imaginati-va ca Bulgaria si Romania nu ar fi membre UE in prezent. Cel mai mai probabil, s-ar fi aflat sub presiunea dura a Moscovei”, a mai spus Jose Barroso.

Foto: sfm.md

author avatar
Alina Costache
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger