AcasăNewsJos labele de pe CCR

Jos labele de pe CCR

In contextul in care pana acum se vorbea de influentele PSD la Curtea Constitutionala, mai ales dupa decizia inaltilor magistrati prin care il obliga pe presedintele Iohannis sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi, apare o bomba de se cutremura scena politica si nu numai.

Judecatorul CCR, Petre Lazaroiu, a facut o dezvaluire incredibila, menita sa arunce in aer agenda politica din Romania: presiuni uluitoare de la Cotroceni. ”Ieri, 14 iunie, orele 14:30 – 15:00, am avut o intalnire cu consilierul prezidential pe probleme juridice, doamna Simina Tanasescu, la cererea acesteia, nu la cererea mea. Printre altele, mi-a spus ca are o sarcina ingrata si, cand am ajuns in birou la dansa, mi-a aratat pe o hartie, care a circulat acum ceva vreme de la fundatia VeDem Just care cerea, nici mai mult, nici mai putin, presedintelui CCR sa puna in discutie mandatul meu. I-am spus ca este o aberatie, dar dumneaei mi-a zis ca presedintelui i se cere un decret de revocare a mea din functie. I-am spus ca presedintele nu are aceasta prerogativa, pentru ca revocarea se face doar de catre plenul CCR. Mi-a raspuns: `Da, asa este, numai ca daca noi nu dam curs si presedintele nu emite decretul, asociatia ne va da in judecata, iar daca-l emitem, ne vei da tu in judecata`. Zic: `Evident ca o sa va dau in judecata`. Nu stiu daca doamna profesor a vorbit in nume personal sau in numele presedintelui, dar, dupa felul in care am fost anuntat, dupa felul in care s-a purtat discutia, cred ca se intentioneaza emiterea unui decret, chiar daca este fara valoare juridica, de revocare a mea. Repet, presedintele nu are posibilitatea legala de a da acest decret. Problema nu ar fi atat a mea, cat a CCR. Daca se da un astfel de decret si eu il voi contesta, fireste, pana se pronunta justitia, presedintele poate spune: Nu o revoc pe doamna Kovesi, intai trebuie sa ma lamuresc cum e cu mandatul lui Lazaroiu. Textul care mi-a permis sa fiu numit pentru un mandat intreg este in vigoare. Ideea de baza este ca se vrea neaparat sa fie creata o presiune”, a declarat ieri judecatorul CCR Petre Lazaroiu. Cu alte cuvinte, Iohannis striga hotii si cand colo….el pune presiune pe judecatorii CCR.

author avatar
Andrei Coman
733 afisari

5 COMENTARII

  1. Asta e o operatiune tip „biletele lui Coldea”, suceala Aspaziei si/sau aducerea in papuci la munca, „strutii lui Grebla”, adica nimeni nu vrea invalidarea mandatului lui Lazaroiu. Sper ca nu sunt chiar atat de prosti. Ei vor santajarea judecatorului, intimidarea lui, sa-i lase locul infamei, pentru ca invalidarea lui Lazaroiu inseamna invalidarea tuturor actelor pe care le-a semnat, inclusiv validarea mandatului lui Iohanis…suntem nebuni?! Eu sunt convins ca Iohanis vrea sa scape de Kovesi, asa cum sunt convins ca „solutia” i-a fost data de „partenera DNA” Livia Stanciu. Lui Kovesi nu i-ar fi trecut prin cap, indiferent de onorariu, sa se retraga din campul tactic la cimitirul elefantilor, ea vrea actiune, 007, cancanuri juridice, juisari puscariabile, numai ca, s-ar parea, i s-au cam inchis toate culoarele si a ramas in logica juridica a lui Dumbrava. Daca, s-ar supara cineva, mai patriot, din SRI (ca, n-am nicio speranta de la CSAT prezidat de golem) si ar face publica lista magistratilor colaboratori, ne-am trezi cu un gol imens, prin efectul legii, de magistrati. Si ar fi si singura posibilitate sa scapam de Stanciu de la CCR (chiar, de ce nu o „documenteaza” Iohanis pe Stanciu, ca si locul ei la CCR e tot in pasunea lui?!) si cate surprize!!!

  2. Sa o revoc?
    Sa-i scot dosarul?
    Sa-si dea demisia?
    Poate ajung la Brucsel daca plec?
    Sa mai trag de timp?
    Poate ma pune sef la Nato ceva daca mai stau?
    Oare ma suspenda daca refuz?
    Si daca raman si devin presedinta?
    Si daca o dau afara si punct si de la cap, resetat?
    Oare ce va zice lumea ?

  3. Doar atat poate mintea Mutalakului,inca citeste decizia ccr,cu motivare cu tot,si mai are mult pana o va intelege pentru a depasi stadiul de analfabet functional.Majoritatea hashishtagistilor au aceeasi problema,de unde si manipularea lor foarte usoara.Vai de capul nostru,traim intr-o colonie cu prea multi stapani,aflati in prezent in razboi pentru acapararea totala a exploatarii mai aprofundate a acestui teritoriu,fost stat cat de cat independent,la fel si prosper.

  4. M-a sagetat un gand ca un glont de Stecikin: mai, daca asta e modalitatea de lucru a lui Iohanis, asta cu chemarea judecatorilor la „ascultare”?! Daca nu e prima oara cand un magistrat se intalneste (fie si) cu un consilier prezidential?! Daca aceasta adevarata meseriasa a dreptului (cum este prezentata de cunoscuti) nu s-a facut cunoscuta, pana acum, prin vreo prestatie juridica, ba dimpotriva (ca Iohanis pierde termenele de introducerea exceptiilor de constitutionalitate, ca pierde si atunci cand e in termen, ca se face de ras cu problemele juridice ridicate, ca habar n-are ce e justitia si cu ce se mananca si pare sa nu-i spuna nimeni…), cam cu ce se ocupa ea la Cotroceni, nu cumva cu mijlociri de acest fel?! Si atunci, cine-i baga tampeniile alea, cu pretentii de cunostinte de drept, in cap iohasgotului?! Oricine ar fi pare sa fie din neamul pretioaselor ridicole Macovei si Danilet (ce monstru ar zamili astia doi! juridic, vorbind…), poate si cu usoare adieri de Camelia Bogdan…

  5. daca Iohannis da un decret de revocare a unui judecator constitutional, incalcand legea, trebuie sa tina cont ca nici validarea mandatului lui de presedinte nu mai este legal si practic se autosuspenda si presedintele Senatului ii ia locul pana se lamureste situatia lui Lazaroiu. In acest fel. Tudorel face o noua cerere de revocare unui presedinte interimar care o demite pe Kovesi. Daca face miscarea asta Iohanis pleaca din Cotroceni pe termen lung, fara SPP, fara suspendare. Astia de la Cotroceni nu stiu ce fac/….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger