AcasăNewsJohan Friso, printul Olandei, a murit la numai 44 de ani

Johan Friso, printul Olandei, a murit la numai 44 de ani

Johan Friso, fratele lui Willem-Alexander, regele Olandei, mai avea inca multe de spus, insa un teribil accident suferit pe partia de ski i-a curmat viata la numai 44 de ani.

Printul Friso, mare amator al sporturilor de iarna, nu rata ocazia de a-si demonstra talentul cand venea vorba de ski sau patinaj viteza, sporturi destul de populare in Olanda natala.

Acelasi lucru s-a intamplat si in februarie anul trecut, cand a acceptat pe loc o cursa de ski in statiunea austriaca Lech. Totusi, competitia s-a terminat prost pentru Friso, care a fost surprins de o avalansa si a stat minute bune sub zapada, pana sa fie gasit de salvamontisti.

Intrat in coma din cauza unui traumatism cranio-cerebral, Friso a fost tinut sub supraveghere de medicii unui spital londonez pana in urma cu circa o luna, cand a fost transportat la Haga.

Din pacate nici medicii olandezi nu au reusit imposibilul, ranile suferite fiind mult prea severe. Luni, 12 august, reprezentantii Casei Regale Olandeze au anuntat decesul printului.

Moartea printului Johan Friso a fost primita cu lacrimi de milioane de fani, aventurierul de 44 de ani fiind extrem de iubit mai ales la Londra, unde si-a petrecut o mare parte din viata, si in Olanda, desi in 2004 si-a pierdut dreptul de a emite pretentii la tronul Olandei, dupa ce s-a insurat fara consimtamantul Familiei Regale.

author avatar
Cristi Ionita
1.741 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger