AcasăNewsJocurile video, un business de peste 152 miliarde de dolari

Jocurile video, un business de peste 152 miliarde de dolari

Gamingul, o mina de aur

Este suma pe care ar urma sa o genereze piata jocurilor video si electronice in 2019, o crestere cu 9,6% fata de anul trecut.

Gamingul o mina de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagaur title=aur data wpil keyword link=linked>aur<a>

Jocurile devin omniprezente si  se transforma in instrumente pentru conectivitate, permitand gamerilor sa discute cu prietenii si sa se intalneasca cu noi persoane. In special editorul jocului Fortnite, firma Epic Games, considera jocul ca o platforma de comunicare, spune Peter Warman, directorul firmei olandeze de cercetare de piata Newzoo. Anul acesta SUA vor surclasa China in calitate de cea mai mare piata de gaming in functie de cifra de afaceri, 36,9 miliarde dolari fata de 36,5 miliarde dolari, ca urmare a cresterii inregistrate pe piata jocurilor destinate consolelor, a influentei Fortnite in America dar si a impactuluiunor decizii ale autoritatilor chineze de a ingheta aprobarea de noi jocuri. La randul lor, companiile japoneze, precum Nintendo si Bandai Namco Holdings, creatorul jocurilor Pac-Man, sunt in revenire puternica gratie nostalgiei pentru jocurile retro. De pilda, o noua versiune a jocului Final Fantasy VII, lansata initial in 1997 de firma japoneza Square Enix Holdings Co Ltd, ar urma sa fie dezvaluita in cursul anului urmator. Jocurile mobile pe smartphone-uri si tablete vor ramane cea mai mare platform, depasind PC-urile si consolele, vor aduce venituri de 68,5 miliarde dolari, adica 45% din piata mondiala. De asemenea, Newzoo prognoza in februarie ca veniturile globale din sporturile electronice (esports) ar urma sa se ridice la 1,1 miliarde dolari in acest an.

author avatar
Andrei Coman
126 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger