Cauta

Jocuri educationale pentru elevi pe tablete sau smartphone

Elevii din clasele primare  sau  gimnaziu pot utiliza jocurile pe tableta ori smartphone pentru a invata limbi straine si isi pot aprofunda cunostintele de matematica sau testa inteligenta prin aplicatii pe gadgeturi mobile.

Aplicatiile mobile ale jocurilor educationale ii ajuta pe elevii din clasele mici sa gandeasca in mod creativ

Anul scolar a inceput, iar elevii din clasele mai mici trebuie sa se puna cu burta pe carte, insa jocurile pe tableta sunt, de departe, mai atractive. Parintii le pot permite odraslelor lor sa se joace si sa invete in acelasi timp limbi straine sau sa studieze stiintele exacte, cu ajutorul unor aplicatii pentru tablete sau smartphone-uri, propuse de catre specialistii de la ThePhoneGeeks. Aplicatiile educationale au rolul de a simplifica si imbunatati modul de invatare, pentru ca pun la dispozitia utilizatorilor mai multe forme de prezentare a informatiei – text , imagine, video, simulari 2D sau 3D – si ofera un acces facil la informatie. Detalii, pe eurogsm.ro/thephonegeeks.

Limbi straine

Un exemplu de acest tip este aplicatia „Learn and Play”, prin intermediul careia cei mici pot invata cum se pronunta anumite cuvinte in limba engleza, cu ajutorul reprezentarilor grafice. De asemenea, aplicatia „English for kids with Benny”, in care un personaj animat ii ajuta pe copii sa invete cuvinte de baza, cu ajutorul imaginilor, este un alt mod distractiv de a invata limba engleza. Exista si aplicatii pentru invatarea altor limbi straine, cum ar fi „Invata si joaca-te in germana”, o aplicatie gratuita cu ilustratii, care va invata utilizatorul cum sa pronunte corect cuvintele in limba germana.

Matematica distractiva

Conform specialistilor de la ThePhoneGeeks, matematica poate deveni distractiva cu ajutorul aplicatiilor mobile precum „Matematica pentru clasa pregatitoare II”, unde copiii trebuie sa il ajute pe PitiClic cu matematica, sau „Kids Numbers and Math”, care ii invata pe cei mici sa numere pana la 10 si sa realizeze calcule simple. Exista insa si aplicatii educationale destinate elevilor din clasele mai mari. De exemplu, „Mathematics Formula Reference” ii ajuta sa invete formule din algebra, geometrie sau trigonometrie, in timp ce „Math Workout” permite realizarea operatiunilor aritmetice si testarea cunostintelor de algebra.  Pentru cei care au un spirit competitiv mai dezvoltat, aplicatia „Math Duel” permite utilizatorilor sa isi testeze cunostintele de matematica, rezolvand in tandem, de pe acelasi dispozitiv, operatii matematice, sub forma unui concurs.

Aplicatii pentru desen

Aplicatiile mobile incurajeaza si dezvoltarea imaginatiei si a spiritului creativ, astfel ca aplicatia „How to Draw” ii invata, pas cu pas, pe iubitorii artelor frumoase cum sa deseneze diferite personaje si animale. Pe de alta parte, „Povestea Creativitatii” este aplicatia care ii invata pe cei mici regulile de baza ale creativitatii.

Teste de logica

Elevii isi pot testea inteligenta cu ajutorul problemelor de logica si perspicacitate, prin aplicatii ca „Teste logice – QI Test” sau „Brain Lab”. Chiar si pentru cei mai mici exista astfel de teste, sub forma puzzle-urilor. Printre aplicatiile in romana, se numara „Transformarile Regelui Maimuta”, prin care copiii pot invata legatura dintre formele si imaginile unor piese alaturate, in timp ce „Potrivirea Generalilor” ii ajuta sa observe asemanarile si diferentele dintre obiecte.

Ultimele stiri

  • Tele-Spa în România: Cum te relaxezi la distanță – beneficiile consultațiilor wellness online
  • Ursula cu Piper(ea) 
  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Exit mobile version