AcasăNewsJocul prostesc al lui Ludovic Orban

Jocul prostesc al lui Ludovic Orban

Ludovic Orban, candidat la titlul de „Al doilea premier zero”

Premierul crede că România este groapa cu nisip în care se joacă el cu găletușa și lopățica. După ce o umple de cozonăcei, inimioare și castele strâmbe, își cheamă guvernul să-i admire isprava. Iar guvernul n-are încotro și-i laudă kitschul, căci niciun ministru nu are curaj să-i spună că e o prostie fără seamăn. Nu sunt sigur că e vorba doar de curaj, poate și guvernul e la fel de dus cu mintea și crede că asta este, de fapt, administrarea unei țări. O groapă ici, o groapă colo, după care le umpli la loc și le nivelezi cu piciorul, ca a doua zi s-o iei de la capăt.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> candidat la titlul de Al doilea premier zero

Dacă Orban ar fi apărut la televizor sărind coarda sau șotronul, cu șpilhozenul în vine, cred că ar fi fost mai credibil. Atât poate, atât face, iar românul, milos din fire, i-ar fi acordat circumstanțe atenuante și ar fi cerut medicilor un tratament nedureros. Însă Ludovic Orban nu se mulțumește să-și țină inepțiile la el în curte. Le scoate zilnic la plimbare prin Palatul Victoria și apoi le impune ca act de guvernare.

La limita legii și dincolo de ea

Alegerea primarilor în două tururi este marea și nouă obsesie a premierului, dincolo de suprasaturarea ministerelor cu rude peneliste, cu nași, fini și susținători care își cer partea leului. Cerută cu ceva vreme în urmă de către chiar peneliști, alegerea într-un singur tur se dovedește acum a fi neîndestulătoare pentru aceștia. În orașele mari, Cluj sau Timișoara bunăoară, va fi un fiasco pentru partidul lui Orban. Speră, pe de altă parte, să se impună în localitățile mai mici. Este treaba lor, n-au decât să spere. Însă nu asta este problema care-l macină pe liderul PNL și pe stăpânul lui de la Cotroceni, ci modalitatea prin care vrea să impună modificarea legii. Firesc ar fi fost să treacă propunerea prin Parlament, dar aici există pericolul să fie blocată de opoziție, căreia i se adaugă cel puțin UDMR.

Democrația lui Iohannis își arată fața

Așa că, brusc, premierului i-a venit ideea ca guvernul să-și asume răspunderea. Apoi, dacă propunerea ajungea în Parlament, în mod cert PSD ar fi sesizat Curtea Constituțională și planurile Guwernerului  ar fi fost complet date peste cap. Este dovada cea mai clară că Orban știe că depășește limitele, căci modificarea Legii electorale în chiar anul alegerilor este neconstituțională. În plus, există și o recomandare a Curții de la Veneția, care atrage atenția asupra acestor jocuri periculoase. O prevedere de care Orban nu va conține cont, căci Curtea de la Veneția a bună doar de scos ochii PSD când are PNL nevoie.

Uite pensia, nu e pensia

Pe de altă parte, liberalii se plâng că social-democrații le blochează legile în Parlament. Uită însă să spună despre ce legi este vorba, din moment ce nu au venit cu niciuna. Doar și-au angajat răspunderea până acum, fugind practic de orice dezbatere parlamentară. Situația este similară și în cazul desființării pensiilor speciale. În campania elecorală pentru Klaus Iohannis, Rareș Bogdan și Ludovic Orban erau la întrecere care să convingă primul că vor tăia toate pensiile speciale. Absolut toate. Apoi, lucrurile au început să fie nuanțate în așa fel încât de pensiile magistraților să nu se atingă nimeni. Jocul era la risc, pentru că niciunuia dintre aliații PNL din Parlament nu i-ar fi convenit să rămână fără pensie specială. Or pentru ce se zbat senatorii și deputații? Pentru pensie, că doar nu o s-o facă pentru bunăstarea românilor. Și, ca să nu fie lăsat cu ochii în soare de către aliați, Orban  preferă să-și promoveze propunerea tot prin asumarea răspunderii. De ce să riște, când e mai simplu să-i mintă pe toți și să-i tragă pe sfoară, pretinzând că este un joc inteligent?

Eu dictez, voi executați!

Nu este singura potlogărie pe care Ludovic Orban o cunoaște. Știe cum să facă și cu desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Tot cu asumarea răspunderii, că e mai simplu. Dacă ar fi trecut-o prin Parlament, primii care i-ar fi sărit în cap ar fi fost cei de la ALDE, al căror sprijin l-ar fi pierdut definitiv. Și poate nu numai al lor. Parlamentul, se vede treaba, va ajunge în scurt timp un muzeu.

Guvernul a ajuns o adunătură de yesmeni

Vin senatorii, se întâlnesc cu deputații la o cafea, vizitează locurile în care au lucrat și cam atât. Că Parlamentul României este organul reprezentativ suprem şi unica autoritate legiuitoare a României nu mai contează. Că dispare obligativitatea dezbaterii legilor, Guwernerul voind doar asumarea răspunderii, nici asta nu mai contează. Tot ce contează este că democrația de care lui Iohannis i se umple gura înseamnă „eu dictez, voi executați!” Iar pentru asta avea nevoie de un Orban, care se crede foarte capabil. Este atât de priceput încât nu evoluează dincolo de stadiul de marionetă. Ai fi tentat să crezi că are un joc infantil. În realitate, e un joc prostesc.

author avatar
Valentin Boeru
3.320 afisari

46 COMENTARII

    • IOHANNIS LE TAIE AVANTUL PESEDISTILOR . NU ESTE DE ACORD SUB NICI O FORMA CU GUVERN DE UNIUNE NATIONALA !

    • PRESEDINTE IOHANNIS : ” SOLICIT CONVOCAREA PARLAMENTULUI IN SESIUNE EXTRAORDINARA PENTRU ANGAJAREA RASPUNDERII GUVERNULUI PE ALEGERILE IN DOUA TURURI / SESIUNEA SA AIBA LOC SAPTAMANA VIITOARE , 27-31 IANUARIE 2020 ”

  1. Din prima poza rezulta ca mercenarul unguros este insarcinat,in primul rand cu ordinele de la stapanii Coloniei unde el este secundier,in al doilea rand are o sarcina clara,care se vede prin cresterea burtii si a sanilor ce s-au lasat deja,sa nasca un nou,viitor mercenar si mai tradator decat el.Prea multi mamaligari se lasa manipulati de acest halogen si cred in ce spune hunul dand vina pe fostul guvern ca i-a intans o capcana cu marirea pensiilor si alocatiilor.Cu marirea pensiilor se stie din 2016 din programul de guvernare de la alegerile parlamentare,iar marirea alocatiilor este un raspuns la propunerea,ce a fost acceptata de foatul guvern,din primavara lui 2019 de dublare a locatiilor.Guvernul Mutalakului a scutit multinationalele de taxe,impozite si tva ce s-ar insuma la vreo 7 miliarde de lei/an,livrarea a 300 milioane de euro fratilor Micula,fara a face alte demersuri juridice,cat o fi fost partea lor dar mai ales a stapanilor Coloniei,plati in avand catre stapani pentru achizitii de armament depasit tehnic si uzat moral,suma ar fi fara numar.Alta masura,luata la ordinul stapanilor,este blocarea autostrazilor ce traverseaza Carpatii,ce urmau sa intre in executie cu bani si de la UE.Cat priveste intentia Mutalakului sa ordone alegeri anticipate,vrea de fapt sa-si retraga slugile dupa ce aduce Colonia in sapa de lut,asa cum a fost adusa,in sapa de lemn,in 2016,pe timpul guvernului ciolos,tot hungar si tot al sau.

    • Boerule , n-are rost sa bajbai si sa o cotesti dupa uluci , toate angoasele care te bantuie , nedibuite de Kirkegaard si Freud , vor disparea ca prin farmec daca citesti articolul serios scris de Dan Turturica in ” Universul . Net ” de ieri , 19 ianuarie 2020 , intitulat ” CUM SE VA AJUNGE LA ANTICIPATE .” Simplu , clar , concis , pe intelesul tuturor , fara propaganda si manipulare ieftina pentru pacalit prostii !

      • Ce strategie de retardat ai adoptat si nu este pentru prima oara. Aanamaria de mai sus nu sunt eu. Nu reusesti sa semeni dezinformare si incurcaturi, ci doar o prostie monumentala.

        • Nici eu nu sunt tu , daca te-a botezat mamuska-ta asa crezi ca are drept de exclusivitate asupra numelui ? Eu sunt AUTENTICA din Gregoriopol , tu , probabil , esti din Rabnita , nu joci pe partea mea , nervoasa jupuita !

    • Cornel Nistorescu incepe sa devina realist si precaut in articolul de azi din Cotidianul , articol intitulat ” PSD LA COTITURA ” . La rubrica ” Comentarii ” mi-a placut postarea lui Nastratin pe care o redau integral : ” Nu e ceva nou -PSD la cotitura ! FSN …PSD e de 30 de ani la cotitura ! DAR NU PENTRU A SCHIMBA DIRECTIA ! NU ! PSD STA LA COTITURA PENTRU A DA IN CAP ALTORA CARE VOR SA SCHIMBE DIRECTIA ! Domnu Nistorescu , ce sa ne mai ascundem dupa cires , PSD E MORT ! MORT , PE NASALIE SI CU VATA IN NAS ! Esti chiar comic cu…” PSD …pentru a comunica tinerilor de stanga ca pot sustine un partid socialist ” ! PSD , PARTID SOCIALIST ? Hai sa fim seriosi ! PAI , NICIUN PARTID DIN ROMANIA NU ARE ATATI MILIONARI IN EURO SAU DOLARI CATI ARE PSD ! CE FEL DE PARTID SOCIALIST E ASTA ? Analizati structura sociala a partidelor comuniste europene dinainte de 90 si veti constata ca erau formate din proletariat industrial si proletariat intelectual ! Atat ! NU PATRONI , NU BANCHERI , NU MULTIMILIONARI !”

  2. Jegurilor, va tot luati de pensiile magistraților pt ca au dovedit că pot fi independenti de zonele politice și voi puii de securisti si milițieni care faceti tot felul de manevre, care vreti sa arătați că tot miliția e fruntea, sunteti disperați ca deasupra voastră există controlul magistratilor care nu se mai subordoneaza nici politicului nici serviciilor secrete m ba chiar se controleaza in interiorul sistemului incrucisat si vreti sa-i tineti sub papuc lovincu-i la veniturile care le asigurau independenta materială și profesională. V -ati adus in schimb in sistemul unde doresc tot felul de nulități cu dreptul la particulară, milițieni-securisti de-ai vostri incercand sa penetrati sistemul judecătoresc cu tot felul de nulități. Cand ati vazut însă că nulitatile noastre nu sunt destul de capabile să se integreze într-un sistem riguros ati dat cu bâta ca niste toparlani jegosi ce sunteti încercând sa santajati magistrații cu ținerea drepturilor câștigate. In schimb orice lot de mos teacă care stă și cred ca menta fără să fi vazut vreun teatru de operațiuni și orice polițist cu vioaie la munte și la mare și cu banii conectați zilnic de la combinatii, orice milițian mana in mana cu infractorii trebuie să aibă pensie specială și eventual la secret. Deja milițienii au puteri sporite. Mai e putin pana cand securisto-milițienii vor intra cu cizmele in vietile voastre și magistrații ar fi fost singurii profesioniști care îi puteau controla. De asta trebuie să fie loviți in independenta materială pt ca asta îi va transforma in slugi preaplecate ale guvernanților și parlamentarilor

    • PSD STIE CE A LASAT IN URMA . STANESCU ANUNTA CA PSD NU VREA LA GUVERNARE DESI VREA SA TRANTEASCA GUVERNUL ORBAN .

  3. Cum descrie PSD-ul Liviu Alexa , fost presedinte pana de curand al PSD Cluj : ” Oamenii trimisi de PSD in ultimii 7 ani pe diferite functii si , mai ales in Parlament , au fost PROSTI si SLABI in marea lor majoritate . AU RUSINAT SI TRADAT PSD , ba chiar L-AU ATACAT . Am dus in Parlament ANALFABETI , ASISTATI SOCIAL , SINECURISTI , OAMENI FARA EXPERIENTA SAU REALIZARI . Partidul trebuie sa renunte sa mai promoveze ANALFABETI , TRADATORI , SLUGI ALE SECURISTILOR SAU SPAGARI . Liviu Alexa spune ca BANII primiti de PSD de la stat SUNT FOLOSITI PENTRU MANIPULARI PRIN INTERMEDIUL TELEVIZIUNILOR DE STIRI ( PRESA SCRISA ??? ) , ZECI DE MILIOANE DE EURO DE LA AEP SUNT CHELTUITE DISCRETIONAR , INEFICIENT SI NETRANSPARENT in loc sa mearga la filialele din teritoriu . Alexa e ingrijorat de ”PUTOAREA DICTATURII CE SE INSINUEAZA TOT MAI DISCRET IN PSD . AM AUNS UN PARTID CARE CAUTA SA SUPRAVIETUIASCA .”

  4. Senatorul Titus Corlatean vrea sa-i dea afara pe ANALFABETII DE LA VARFUL PARTIDULUI . Ciolacu si Stanescu , agramati fruntasi . Corlatean vrea sa se termine cu peremismele , o vrea data afara pe Olguta Vasilescu si indivizi ca Radulescu Mitraliera . Plumb a pierdut umilitor la Dambovita si primarul din Tatarani a cerut sa fie adus un sobor de preoti la sediul PSD Dambovita ” SA TAMAIEZE SA IASA SATANA ! ”

  5. DNA cere inchisoare cu eecutare pentru pesedistul Valeriu Zgonea , fostul sef sl Camerei Deputatilor , pentru trafic de influenta .

  6. LOVITURA PENTRU BARONII PSD . LIDERUL DEPUTATILOR PNL , FLORIN ROMAN , ANUNTA ORDONANTA DE URGENTA PRIVIND ALEGEREA PRESEDINTILOR DE CONSILII JUDETENE DIN RANDUL CONSILIERILOR JUDETENI .

  7. Pai nu are ce cauta un guvern sau un partid daca nu prosperi viata romanilor. Sa vii sa ce? Nu ai tu un plan nu ai o conduita. Astia macar aveau un plan pentru care au fost alesi. Normal sa nu te descurci daca nu stii sa faci bani. Sa spui sunt Pnlist si nu stiu sa scoti banu sa impozitezi multinationale sa faci fiscul sa stranga si sa aduci redevente si bani euro, cum sa inmbunatatesti viata romanilor? Cum credeti ca tarile fara o bogatie in mineral hidrocarburi sau zacaminte si agricultura prospera asa ca Olanda Danemarca Suedia sau un cartier ca Luxemburg?Cum credeti ca americanii inzestreaza din plin armata? Acolo inainte de a aparea la tv atat emisia tviziunea cat si lautarul au impozitul la zi platit daca nu la beci domnesc… La noi se trece cu vederea.

    • Janluc , daca ”astia” , cu Dragnea-n frunte , duceau planul si conduita la sfarsit , ajungeam o gubernie izolata de ne uitam pe harta la Olanda , Danemarca , Suedia sau Luxemburg . Sa- ti plesneasca scripca de lautar de botezuri cu impozit neplatit ca astepti prosperitate de la PNL in doua luni jumate de guvernare , cand PSD-ul a ras tot in ultimii 3 ani ? Daca-ti pleaca multinationalele , de unde incropesti locuri de munca , ii angajezi tot in sectorul bugetar supradimensionat ? Cine mai munceste ? Tu postezi sa-ti omori timpul ? Azi e cea mai depresiva zi din an , daca-ar fi Dancila Prim-ministru te-ai insenina ?

  8. Ma uite ce. Eu dau vot si trag linie pe ce se vede. Deocamdata vad un guvern cu puta mica. De unde stii tu ca era jale? De unde nu stii tu ca ai dubla salaru lu Isarescu ai facea 20.000 euro pe luna?… Esti babuta Vanga sau esti anal ist tv si pulitolog vezi asa prin stele Grecia Argentina si epoca Petrov. Impusti si apoi somezi sau somezi si apoi impusti. Te bagi tipic Pnl. Ca musca in curul calului, zic romanii.

  9. Pai ala lucra fratie. Au facut drum forestier numai din marsul prizonierilor in reci siberii zice poetu. Astia la Pcr avea plan-sa ne dezvoltam multilateral dezvoltat, au construit baraje viaducte si poduri de la scobitori la supozitoare de cur tot Made in Romania. Ce mai e azi Made in Romania. Deci mana pe sapa ideologica nu pe carpit. Sa nu fiu inteles gresit dar se pierde in mers tot.

  10. Da uite chiar si in Transnistria traiesc romani pe care din prostie ai ignori. Asta esti de fapt. Un ignorant. Asa ignotlri tot romanismul. Acum si glumele tale nesarate au aperitivul lor. Apoi sunt de prisos. La fel nu ai maniere daca vorbesti in numele meu.

    • Am zis sa copie. Evident ce a murit mort ramane spune poetu. Da poti copia sau poti sa zici ca esti ca vechiul Pnl copiindu-i..

  11. Asa si restul partidelor sa nu creada cineva ca am doar cu Pnl. Psd s-a scos doar pe planul de acum ca e planul Valcov ca e Olguta sau Dragnea. Ma au incropit ceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger