AcasăNewsJoburi pentru infirmieri si asistente medicale in Anglia

Joburi pentru infirmieri si asistente medicale in Anglia

Desi aproape jumatate dintre britanici se opun liberei circulatii a romanilor, azilele de batrani din Anglia au mare nevoie de personal calificat  in meseria de infirmier(a) si asistent(a) medical(a). Ofertele de joburi sunt exclusiv pentru concetatenii nostri, iar salariile sunt cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lire sterline.

Infirmierii si asistentele medicale vor lucra in azile de batrani din Anglia

Compania BRG a anuntat ca recruteaza infirmieri si asistenti medicali de ambele sexe, cu anumita experienta, pentru lucrul in azile de batrani din intreaga Anglie. Contractul minim este de 12 luni. Plata pentru infirmieri este de 6,5lire sterline/ora, iar pentru asistentii medicali autorizati in Anglia, de 14 lire sterline/ora. Cei care aplica pentru un astfel de job trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte de baza:

– varsta, de maximum 50 ani;

– limba engleza, la nivel conversational;

– fara cazier.

Conditii la angajare

In cazul fetelor este considerata experienta suficienta ingrijirea acordata unei rude bolnave. De asemenea, aplicantele corespund cerintelor privind practica in timpul scolii, daca au absolvit studii precum psihologie, asistenta sociala, farmacie, scoala post liceala sanitara, medicina sau altele similare. Baietii trebuie sa faca dovada ca au „patalama” oficiala de infirmier si sa cunoasca limba engleza la nivel mediu. In cazul asistentilor sau asistentelor medicale, acestia trebuie sa faca dovada ca au absolvit studii in domeniul medical sau au lucrat in domeniul medical. Aceste categorii de personal medical pot lucra ca asistenti medicali, daca au autorizare din partea autoritatilor britanice din domeniu. Daca nu, pot lucra ca infirmieri, pana obtin  autorizarea, urmand sa lucreze apoi pe functia de asistent(a) medical(a).

Pregatire

Pasi de urmat pentru cei care vor sa aplice in meseriile mentionate sunt urmatorii:

– stabilirea unui interviu cu BRG, pentru inscrierea in program;

– completarea dosarului si stabilirea datei de plecare (acestea au loc in fiecare saptamana, dar locurile sunt limitate);

– la sosire in Marea Britanie, participati la o sesiune de informare intre una si patru saptamani, iar cazarea, micul dejun si cina sunt incluse;

– pe perioada sederii la sesiunea de informare, primiti asistenta cu: deschidere de cont bancar, programare pentru National Insurance (asigurarile sociale), documente de inregistrare la autoritatile din Marea Britanie, informatii privind inregistrarea la oficiul de munca si alte servicii pentru a lucra in legalitate. Tot atunci vi se va comunica unitatea de ingrijire la care veti fi alocati.

Costuri:

– 250 lire sterline la inscriere,

– biletul de avion,

– bani de buzunar la sosire in Anglia: transport local, asigurare medicala, deschidere de cont bancar (aproximativ 200 de lire sterline in total)

Informatii suplimentare

Aplicantii trebuie sa stie ca:

– plata incepe de la 6,5 lire sterline/ora, cel putin un an, pentru a se familiariza cu terminologia in domeniu, a castiga experienta si a obtine autorizarea acolo unde este cazul. Se garanteaza minimum 35 ore/saptamana;

– cazarea este fie oferita de azil, contra cost, fie veti inchiria in grupuri o locatie apropiata, primind asistenta in acest sens;

– responsabilitati: absolut tot ceea ce face un infirmier sau asistent medical, inclusiv partea de igiena;

– alte costuri: dupa ce incepeti sa lucrati veti plati in rate fixe de maxim 30 lire sterline/saptamana, reprezentand contravaloarea serviciilor primite anterior, timp de 50 saptamani. Suma include cele patru saptamani de cazare la sosire si cursuri de engleza. Daca perioada de sedere la sesiunea de informare este mai mica si nu aveti nevoie de cursuri de engleza si de asistenta cu actele pentru obtinerea autorizatiei, se percep doar 10 lire sterline/saptamana. Detalii, pe facebook.com/brgwork.ro si brgwork.blogspot.co.uk.

author avatar
Arpad Dobre
855 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger