AcasăNewsJoburi in multinationale pentru tineri fara experienta

Joburi in multinationale pentru tineri fara experienta

Dupa ce trimit CV-urile online, absolventii pot obtine un job la Microsoft sau Oracle

Absolventii de facultate care vor un job, dar nu au experienta, pot obtine un loc de munca intr-una dintre cele 20 de multinationale care vin cu oferte de angajare online.

Dupa ce trimit CV-urile online, absolventii pot obtine un job la Microsoft sau Oracle

Absolventii de studii superioare isi pot inscrie CV-urile la un targ online de joburi organizat de Hipo.ro, pana pe 15 august 2012. Companiile angajatoare ofera peste 200 de posturi, pentru diverse niveluri, si cauta tineri cu studii superioare care, desi nu au experienta, au acumulat anumite competente de lucru prin implicarea in activitati de voluntariat, practica sau initiative proprii.

Companii angajatoare

Printre cele 20 de companii care recruteaza personal se numara:

–         Continental Automotive;

–         Genpact;

–         GSK;

–         Honeywell;

–         Microsoft;

–         Oracle;

–         Stefanini;

–         Libra Internet Bank;

–         JTI;

–         Skobbler etc.

Pozitii in cadrul companiilor

Pozitiile in aceste companii sunt pentru job-uri entry-level, si programe de internship.  De asemenea, firmele mai pot oferi programe  de trainee sau stagii de practica. Iata care sunt caracteristicile fiecarei pozitii:

– Job-urile entry-level: se adreseaza studentilor, masteranzilor si absolventilor de facultate din acest an. Se asigura salariu, concediu platit, bonusuri, tichete de masa si asigurare medicala. Se poate cere o perioada minima de experienta in domeniu, care poate fi compensata si prin internship sau voluntariat.

– Internship-urile: la fel ca job-urile entry-level, se adreseaza studentilor, masteranzilor si absolventilor. In functie de companie, internship-ul dureaza doua-sase luni si poate fi platit sau nu, iar programul poate fi part-time sau full-time.

– Programele de trainee: vizeaza atat studentii si absolventii, cat si angajatii, deoarece uneori se poate cere experienta in domeniu. Programul e platit, iar pachetul salarial este similar unui job full-time. Durata de desfasurare variaza in functie de companie, iar un program de trainee poate inlocui stagiul de practica.

– Stagiile de practica: se adreseaza studentilor si sunt, in majoritatea cazurilor, neplatite, iar programul poate fi part-time sau full-time, in  functie de companie. In general, durata lor este scurta, pana in 30 de zile lucratoare.

Ponturi

Daca vrei sa aplici la un job oferit de companiile mentionate, e bine sa stii ca au prioritate cei care cunosc cel putin o limba straina: engleza, franceza, italiana, spaniola sau germana.  Cat priveste salariul, negocierea acestuia se desfasoara intre tine si angajator, dar e util sa consulti si unul dintre calculatoarele de salarii existente pe net, pe baza studiilor, a pregatirii si a eventualei experiente intr-un anumit domeniu.

author avatar
Arpad Dobre
861 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger