AcasăNewsJoburi de care sa te feresti

Joburi de care sa te feresti

Fabricarea mobilei este una dintre meseriile prost platite in Romania

Datele oficiale releva ca exista domenii in care salariile sunt mici si scad de la o luna la alta. Printre domeniile cu lefuri la limita saraciei se numara fabricarea incaltamintei, a textilelor, confectiilor sau alimentatia publica.

Fabricarea mobilei este una dintre meseriile prost platite in Romania

Institutul National de Statistica (INS) a anuntat ieri ca salariul mediu net a scazut in luna mai cu 23 lei, sau 1,5%, comparativ cu aprilie, ajungand la 1.530 lei, iar cele mai mici salarii, de circa 845 lei, au fost incasate in hoteluri si restaurante. Potrivit INS, castigul salarial mediu net din luna mai 2012 a scazut ca urmare a nerealizarilor productiei, incasarilor mai mici, dificultatilor financiare si lipsei de comenzi cu care s-au confruntat firmele.

Lefuri scazute

Printre domeniile in care s-au inregistrat scaderi ale veniturilor salariale se numara administratia publica, sanatatea (spitale de stat), asistenta sociala (intarzierea sau chiar lipsa alocarilor de bani pentru institutiile de asistenta sociala) etc. Iata domeniile cu cele mai mici salarii din economie:

–         hoteluri si restaurante – 845 lei;

–         fabricarea articolelor de imbracaminte – 974 lei;

–         fabricarea incaltamintei – 1.009 lei;

–         industria alimentara – 1.013 lei;

–         servicii administrative – 1.029 lei;

–         industria mobilei – 1.034 lei.

author avatar
Arpad Dobre
541 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger