AcasăNewsJihadistii Statului Islamic folosesc bebelusi explozibili

Jihadistii Statului Islamic folosesc bebelusi explozibili

Zilnic,  presa internationala publica materiale despre abuzurile ISIS si metodele lor barbare de executie a prizonierilor. Organizatia terorista se intrece in oroare vrand sa demonstreze ca nu are limite in a-si propaga cruzimea.

Extremistii utilizeaza toate metodele pe care le au la dispozitie pentru a aduce moarte si distrugere

Jihadistii nu ezita sa difuzeze noi materiale video de propaganda pentru a-si arata puterea si determinarea sa terorizeze populatia din zonele pe care le controleaza, dar si pe occidentali. In egala masura, noi rumori despre acte ingozitoare sunt atribuite Statului Islamic, pe cat de numeroase, pe atat de greu de verificat, avand rol de manipulare a opiniei publice. Pe de-o parte, pare clar ca jihadistii sunt gata sa utilizeze toate metodele pe care le au la dispozitie pentru a aduce moarte si distrugere. 20minutes.fr trece in revista noi metode de a raspandi teroarea care ar fi folosite de ISIS. Grupul extremist sunnit nu cunoaste mila, nici fata de copii. Saptamana trecuta, Daily Mail relata ca militantii Daesh au atasat de un dispozitiv explozibil un bebelus ramas orfan, in cadrul unei sesiuni de antrenament al combatantilor in folosirea dispozitivelor explozibile improvizate (IED), in apropiere de Shargat, in provincia irakiana Salahuddin. Combatantii voiau sa le arate ”stagiarilor” cum se realizeaza o momeala explozibila, potrivit lui Sadiq al-Husseini, seful comitetului pentru securitate din provincia Diyala, care a precizat ca tatal belelusului a fost executat de ISIS.

Adepti ai canibalismului

Un luptator britanic antijihadist a relatat pentru The Sun episodul in care o mama de familie kurda irakiana a vrut sa-si recupereze fiul, rapit de ISIS, pentru aceasta deplasandu-se in cartierul general al organizatiei, in Mossul, unde tanarul era prizonier. ”Au primit-o si i-au oferit ceai si un pranz ce a constat din carne gatita, orez si supa. Ea s-a gandit ca acestia s-au dovedit amabili”, a spus interlocutorul The Sun. Insa, apoi, jihadistii i-au spus femeii ca baiatul ei este mort si i l-au servit la masa.

Trafic de organe

Ambasadorul irakian la Natiunile UNite, Mohamed Alhakim, a afirmat in februarie ca Statul Islamic practica traficul de organe, o alta sursa de crestere a resurselor financiare ale organizatiei. Alhakim a cerut Consiliului de Securitate sa ancheteze moartea a 12 medici, in Mossul, care ar fi fost ucisi pentru ca au refuzat prelevarea de organe de la cadavre. Rumori in jurul acestui subiect au circulat in mod egal si in decembrie 2014, in urma unui articol publicat de site-ul de informatii despre Orientul Mijlociu, Al-Monitor, indicand ca operatii -asupra combatantilor morti dar si asupra civililor raniti sau rapiti-  au avut loc in spitalele irakiene iar organele au fost ”rapid transportate via retelele specializate in traficul de organe”.

Abu Bakr al-Baghdadi isi organizeaza succesiunea

Potrivit serviciilor de informatii americane, liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a pregatit o campanie pentru a-si delega puterea subordonatilor, informeaza Sputnik. Aceasta descentralizare urmareste intarirea stabilitatii ”Califatului” in caz de asasinare a unuia sau mai multor inalti responsabili. Potrivit versiunii oficiale a ISIS, ”califul” Abu Bakr al-Baghdadi imparte astazi puterea cu un consiliu care reprezinta interesele comunitatii islamice. Acest ”guvern” reuneste functionari de rang inalt, diversi oficiali responsabili cu colectarea impozitelor, exploatarea resurselor, practicile religioase etc.

ISIS, o firma neozelandeza, si-a schimbat denumirea in urma amenintarilor

Dupa mai multe luni de rezistenta tenace, amenintata cu decapitarea, Lisa Hotton, o femeie de afaceri din Noua Zeelanda a schimbat numele firmei sale, ISIS Financial Services, cu sediul in Tauranga, informeaza Russia Today. Argumentele ca ISIS este si denumirea unei zetati egiptene au fost in zadar, dupa cresterea in putere a organizatiei Statul Islamic societatea fiind tinta multor amenintari. De altfel, mai multe firme din lume au fost nevoite sa-si schimbe denumirea ISIS. Printre ele, o revista de moda americana, o firma de lenjerie si chiar o trupa de rock metal.

Trei jurnalisti spanioli, disparuti in Siria

Agenti ai serviciilor secrete spaniole se afla in Siria pentru a da de urma a trei jurnalisti spanioli dati disparuti in urma cu zece zile, a anuntat ieri ministrul de Externe, Jose Garcia Margallo, existand temeri ca au fost rapiti. Marti, Federatia asociatiilor jurnalistilor spanioli a anuntat disparitia lui Antonio Pampliega, Jose Manuel Lopez si Angel Sastre, care lucreaza pentru cotidianele ABC si La Razon, radio Onda Cero si postul TV Cuatro.

Autorul atentatului din Turcia, un tanar de 20 de ani

Autoritatile l-au identificat pe autorul masacrului de luni, din orasul Suruc, la frontiera cu Siria, soldat cu 32 de morti. ”Confirmam pe baza analizelor genetice ca autorul atacului este unbarbat de 20 de ani, originar din Adiyaman (sud-estul tarii)”, a declarat pentru AFP un oficial turc care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Tanarul, identificat sub initialele S.A.A., a intrat in randurile ISIS in urma cu doua luni, informa, ieri, presa turca. De altfel, la cateva ore de la atacul-kamikaze de la centrul cultural kurd din Suruc, premierul islamo-conservator al tarii, Ahmet Davutoglu, a atribuit responsabilitatea acestuia miscarii jihadiste. Pe de alta parte, rebeli ai Partidului muncitoresc din Kurdistan (PKK) au revendicat, ieri, moartea a doi politisti turci, in apropierea frontierei siriene, ca represalii la atentatul de la Suruc, indicand ca acestia cooperau cu ISIS.

author avatar
Tudor Borcea
557 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger