AcasăNewsJihadistii, in coasta Romaniei

Jihadistii, in coasta Romaniei

O inregistrare video publicata recent pe Facebook arata o reuniune a etnicilor musulmani bulgari in care acestia isi exprima sustinerea pentru gruparea Stat Islamic prin sloganuri militante, informeaza  Standard News.

Etnici musulmani bulgari au promovat in ultimele saptamani pe retelele sociale simbolurile gruparii islamiste Stat Islamic, provocand ingrijorare cu privire la cresterea popularitatii organizatiei in Bulgaria, relateaza publicatia online.

Vin si din Serbia, Albania sau Bosnia

Surse din presa locala, scriu autoritatile de la Belgrad, au pregatit o lista cu cel putin 20 de combatanti albanezi, special antrenati pentru comiterea unor atentate sinucigase in numele gruparii Stat Islamic. Site-ul topwar.ru scrie, la randul sau, citand un raport al serviciilor de informatii militare, ca „teroristii din cadrul organizatiei sunt in contact permanent cu sustinatorii din Serbia, Bosnia, Muntenegru, Albania si Macedonia, avand instructiuni pentru pregatirea unor actiuni” teroriste.

50.000 de musulmani in Romania

Pe de alta parte, gruparea Stat Islamic poate obtine fara nicio problema arme, rachete, grenade, rachete antitanc, veste antiglont si dispozitive de comunicare din Bulgaria, Croatia, Romania si Ucraina, afirma Standard News.  In acest context, Standard News semnaleaza si numarul crescut al etnicilor musulmani in tarile din regiune. Astfel, in Ungaria se afla aproximativ 15.000 de musulmani, peste 50.000 traiesc in Romania, iar peste 60.000 in Slovenia. Totodata, in Serbia se afla 400.000 de musulmani, iar in Bulgaria in jur de un milion, reprezentand 12% din populatia tarii, majoritatea fiind etnici turci.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
857 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger