AcasăNews# jesuisenterrase. Parizienii infrunta teroarea

# jesuisenterrase. Parizienii infrunta teroarea

Pe tot parcursul zilei de marti, multi cetateni parizieni, dar si destui turisti prezenti in aceste zile tulburi in capitala Frantei, au populat cafenelele si braseriile din oras, intr-o actiune pornita pe Twitter. S-a stabilit ca la ora 21.00 sa se tina un moment de reculegere in memoria celor 129 de victime ale atacurilor sangeroase de vineri seara. Acum o saptamana, un mic dejun in aer liber ori o cina pe o terasa ar fi fost ceva banal. Acum reprezinta o expresie a libertatii. Francezii au vrut sa demonstreze ca nu se lasa intimidati de actiunile teroriste.

Securitate draconica. El Clasico nu se amana!

Dupa bombele de la Stade de France, apoi anularea celor doua amicale din aceasta saptamana (Belgia – Spania si Germania – Olanda), toate lumea se intreaba daca duelul stelar Real Madrid – FC Barcelona, programat sambata, va fi si el amanat. Ei bine, nu. Ministrul de Interne spaniol, Jorge Fernández Díaz, anunta, insa, ca arena va fi impanzita de dispozitive de securitate draconice.

Fratii teroristi, anchetati de politia belgiana inaintea atacurilor di Paris

Autoritatile belgiene au confirmat, ieri, ca ambii frati Abdeslam (Brahim si Salah), participanti la macelul din data de 13, unul aruncandu-se in aer, celalalt fiind fugar, au fost anchetati de politia belgiana in lunile premergatoare atacurilor de la Paris. Amandoi au fost eliberati pentru ca „nu au prezentat nicio suspiciune”. Salah (foto), cel mai cautat om din Franta, este la a doua situatie cand pacaleste politia. Sambata, dupa atacuri, el a fost oprit in trafic, dar i s-a dat drumul.

author avatar
Mihai Koblenko
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger