AcasăNewsJeffrey Franks spune lucruri trasnite

Jeffrey Franks spune lucruri trasnite

Jeffrey Franks sustine ca Romania a trecut hopul cel mare al crizei economice

Seful delegatiei FMI a avut doua revelatii dupa ce s-a plimbat prin Bucuresti. El spune ca  Romania a iesit din criza si ca pensiile si salariile se vor majora in 2012.

Jeffrey Franks sustine ca Romania a trecut hopul cel mare al crizei economice

Guvernul a adoptat recent un act normativ prin care ingheata pensiile si salariile pe anul viitor la nivelul actual, iar reducerea deficitului bugetar impune noi reduceri de personal. De asemenea, reprezentantii Finantelor au recunoscut ca  s-au incasat mai putini bani la bugetul statului fata de estrimarile initiale. In aceste conditii, desi ar fi necesare in continuare restrictii bugetare, seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, pare sa vorbeasca de o alta Romanie. El sustine ca, intr-una din recentele sale plimbari prin Bucuresti, a vazut ca lucrurile s-au schimbat si ca Romania a trecut hopul cel mare in ceea ce priveste criza.

Pentru ca  viziunea sa sa fie si mai diferita fata de tot ceea ce vad romanii si ceea ce le ”promit” guvernantii, Franks  mai vine cu o ipoteza. El sustine ca pensiile si salariile vor creste cu 3-4% anul viitor. Poate pe strada pe care s-a plimbat domnia sa…

Romania, dadacita de ambasadorul Italiei

Mario Cospito

Italia se afla pe marginea prapasttiei din punct de vedere economic, cu datoria sa de  aproape doua trilioane de euro, de o suta de ori mai mare decat a Romaniei. Cu toate acestea,  ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, tine sa ne avertizeze.  „Daca nu aveti crestere economica de 3-4% pe an, nu puteti tine datoriile sub control. La o crestere de doar 0,5% pe an a PIB-ului, chiar si o datorie mai redusa in PIB devina o problema.”, a spus Cospito.

author avatar
Arpad Dobre
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger