AcasăNewsJean-Claude Juncker ii besteleste pe ”tristii eroi” ai miscarii ”Leave”

Jean-Claude Juncker ii besteleste pe ”tristii eroi” ai miscarii ”Leave”

Liderii europeni dau de pamant cu artizanii Brexit

Presedintele Comisiei Europene i-a acuzat, ieri, in Parlamentul European, pe orchestratorii dezlipirii Regatului Unit de UE care s-au grabit sa ”paraseasca nava” fara sa-si asume consecintele.

Liderii europeni dau de pamant cu artizanii Brexit

”Constat numai ca eroii Brexit ce radiau ieri au devenit, astazi, niste tristi eroi”, a declarat Juncker in fata eurodeputatilor reuniti la Strasbourg, starnind aplauze in hemiciclu. ”Cei care au provocat acest rezultat in Marea Britanie parasesc acum scena pe rand: Johnson, Farage si altii”, a denuntat presedintele Comisiei Europene. Luni, Nigel Farage a demisionat din fruntea partidului eurofob UKIP iar joia trecuta Boris Johnson s-a retras din cursa pentru succesiunea premierului (si el demisionar) David Cameron. ”La drept vorbind, ei sunt retro-nationalisti si nu adevarati patrioti. Patriotii nu parasesc nava cand situatia devine dificila, din contra, ei raman”, a continuat Juncker care, la fel ca presedintele Consiliului European, Donald Tusk, au repetat ca Regatul Unit trebuie sa accepte regulile europene de libera circulatie daca vor sa-si pastreze accesul pe piata comuna. ”Nu par sa fi avut  nici cea mai mica idee cu privire la ce trebuie facut. M-au dus cu gandul la sobolanii care parasesc o corabie in pericol”, a acuzat liderul eurodeputatilor liberali, fostul ministru de Externe belgian Guy Verhofstadt, citat de AFP. Guy Verhofstadt l-a criticat dur pe Farage, care a parasit conducerea partidului sau, dar care si-a mentinut, in ciuda victoriei Brexit, scaunul de eurodeputat. ”Farage vrea sa aiba mai mult timp pentru el insusi, pentru a cheltui salariul sau european”, a acuzat Verhofstadt. Pe fond, a pledat eurodeputatul, raspunsul politic la Brexit trebuie sa treaca prin integrarea europeana. ”Europenii nu doresc o Uniune care legifereaza culoarea pachetelor de tigari sau volumul bazinelor de wc, ci o Uniune care poate infrunta criza migratorie si terorismul, care se doteaza cu o armata pentru a proteja frontierele noastre”, a argumentat Verhofstadt.

Madame Brexit candideaza la postul lui Cameron

Cursa pentru succesiunea lui David Cameron se accelereaza, actualul ministru el Energiei, Andrea Leadson, prezentandu-si oficial candidatura. Putin cunoscuta publicului larg, Leadson (53 de ani) a dus o campanie apriga pentru Brexit si a primit sustinerea fostului primar al Londrei, Boris Johnson. Andrea Leadson ii are ca contracanditati pe Theresa May (ministrul de Interne), Liam Fox (fost ministru al Apararii), Steven Crabb (anti Brexit, 43 de ani, cel mai tanar din cei cinci candidati) si pe Michael Gove (ministrul Justitiei), care si-a anuntat saptamana trecuta candidatura, taindu-i calea lui Johnson. Regulile Partidului Conservator prevad o triere a candidatilor pana cand doi finalisti raman in cursa. Theresa May si Andrea Johnson sunt favorite, iar pozitiile lor cu privire la soarta rezidentilor europeni domina dezbaterea publica. Cunoscuta pentru fermitatea sa in chestiunea imigratiei, Theresa May refuza sa se angajeze pentru a proteja unilateral statutul imigrantilor in Marea Britanie, dorind un raspuns in oglinda pentru britanicii care locuiesc in Europa. Insa Leadson a criticat aceasta pozitie subliniind ca cetatenii europeni nu sunt ”o moneda de schimb” si promitand ca drepturile acestora vor fi protejate.

Nigel Farage a parasit UE in pantofi de 295 de lire

Fostul lider UKIP, Nigel Farage, a starnit furori pe retelele de socializare, dupa ce a fost filmat de cantareata Lily Allen la o petrecere organizata de Evgheni Lebedev, proprietarul The Independent si Evening Standard. La chef a fost invitat si magnatul Rupert Murdoch. Intr-un sacou crem si avand in mana ceea ce parea un urias pahar cu gin, Farage purta o pereche extravganta de pantofi realizati manual, in Chelsea, avand ca model steagul Angliei, care costa 295 de lire sterline. Fara indoiala un omagiu Brexitului, al carui artizan a fost.

author avatar
Tudor Borcea
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger