AcasăNewsUPDATE Japonia, zguduita de un cutremur de 7,3 grade. Alerta de tsunami,...

UPDATE Japonia, zguduita de un cutremur de 7,3 grade. Alerta de tsunami, ridicata – VIDEO

(foto: Agerpres)

UPDATE: Dupa cutremurul de 7,3 grade, un val de un metru inaltime s-a produs in zona orasului Ishinomaki, situat in provincia Miyagi, la ora locala 18.02 (11.02 – ora Romaniei, n.r. ). Considerand ca nu exista, insa, pericolul producerii unor valuri mai puternice, specialistii au ridicat, aproximativ o ora mai tarziu, alerta de tsunami, emisa pentru intreaga zona de coasta a Pacificului.

Un cutremur puternic, de 7,3 grade pe scara Richter, a zguduit vineri Japonia. Seismul s-a produs in largul coastei de est si a fost resimtit la Tokyo. A fost emisa alerta de tsunami.

(foto: Agerpres)

Pana la aceatsa ora nu se cunosc informatii despre posibile victime sau pagube materiale. Cutremurul s-a produs la ora locala 17.18 (10.18 – ora Romaniei, n.r) la o adancime de 36, 1 kilometri si a fost estimat la 7,3 grade pe scara Richter, potrivit Institutului American de Fizica a Pamantului.

Epicentrul seismului a fost localizat la 319 kilometri de Fukushima si la 459 de kilometri de capitala japoneza. Miscarea telurica puternica a fost simtita la Tokyo, unde cladirile s-au zgaltait cateva zeci de secunde, potrivit BBC. Mai multe imagini surprinse de locuitori ai capitalei nipone, intr-un magazin, in timpul cutremurului, arata cat de tare s-au miscat rafturile si corpurile de iluminat, vreme de aproape un minut. Desi speriati, oamenii au incercat sa-si pastreze calmul si sa se indrepte catre iesire.

[youtube]7AEffXQE_YQ[/youtube]

Dupa producerea cutremurului de 7,3 grade a fost emisa o alerta de tsunami, pentru provincia Miyagi, zona foarte afectata de dezastrul din martie anul trecut. Ca masura de prevedere in cazul producerii unui eventual tsunami, oamenii au fost sfatuiti sa caute sa se adaposteasca in zone mai inalte, departe de tarm.

In martie 2011, Japonia a fost lovita de un seism deosebit de violent, de 8,9 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost urmat de tsunami. Valul urias a afectat mai multe orase si sate, ducand la moartea a peste 15.000 de oameni si provocand pagube materiale imense.

248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger