AcasăNewsJaponia: Operatiunile de cautare continua in zona vulcanului Ontake. Bilantul tragediei a...

Japonia: Operatiunile de cautare continua in zona vulcanului Ontake. Bilantul tragediei a ajuns la 48 de morti

Numarul victimelor surprinse de eruptia brusca a vulcanului Ontake, in urma cu patru zile, pentru salvarea carora nu s-a mai putut face nimic a ajuns la 48.

Alte 12 trupuri fara viata au fost descoperite in zona, miercuri, de catre sutele de persoane care participa la operatiunile de cautare a persoanelor disparute dupa dezastrul de duminica, anunta BBC.

In ciuda conditiilor dificile, membrii echipelor speciale continua sa caute oamenii despre soarta carora rudele nu mai stiu nimic, de duminica incepand. La momentul in care vulcanul s-a activat, imprastiind lava si invaluind varful muntelui Ontake in nori de cenusa, in zona inalta a masivului se aflau peste 200 de suflete.

In jur de o suta de turisti au reusit sa se salveze singuri, fugind din calea pericolului, altii au fost raniti si au avut nevoie de ingrijiri medicale, fiind preluati de medici si dusi la spital, insa pentru alte zeci eruptia subita a vulcanului a fost catastrofala.

Pana miercuri, bilantul celor care nu au supravietuit tragediei de pe Muntele Ontake, situat la circa 200 de kilometri de capitala statului nipon, a ajuns la 48 de morti. Numarul persoanelor disparute nu este cunoscut cu exactitate, insa echipele speciale au luat la periat zona, pentru a incerca sa dea de urma persoanelor despre care rudele nu mai au vesti de la sfarsitul saptamanii trecute.

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger