AcasăNewsJaponia, la un an de la dezastrul provocat de cutremurul de 9...

Japonia, la un an de la dezastrul provocat de cutremurul de 9 grade, urmat de tsunami -VIDEO

(foto: captura youtube)

Japonia a comemorat, duminica, un an de la tragedia ce a lovit aceasta tara pe 11 martie 2011. In urma producerii unui seism de 9 grade, urmat de tsunami, peste 19.000 de oameni au murit, iar alte zeci de mii de persoane au ramas fara adapost.

 

(foto: captura youtube)

Pe 11 martie 2011, la ora locala 14.46 (7.46, ora Romaniei), Japonia a fost lovita de un seism devastator, de 9 grade pe scara Richter. La un an de la dezastrul ce a afectat coasta de nord-est a arhipelagului, oamenii au incetat, duminica, orice activitate, si, la ora producerii cutremurului, au tinut un minut de reculegere in memoria victimelor si s-au rugat, potrivit CNN.

[youtube]eB86K2_-shQ[/youtube]

Imparatul Akihito a asistat, alaturi de premierul Yoshihiko Noda si de alte personalitati, la ceremoniile organizate la Tokyo. „Le aduc un omagiu celor care au pierit in martie 2011. Aproape 20 de mii de oameni au murit si multi sunt inca dati disparuti. Multi dintre acestia erau pompieri”, a declarat Imparatul Japoniei.

Peste 19.000 de oameni au pierit in urma cutremurului si a unui tsunami declansat de miscarea telurica deosebit de puternica. De asemenea, au fost daramate mii de cladiri si a fost afectata actrivitatea centralei nucleare de la Fukushima.

[youtube]I0jA04k1RfM[/youtube]

321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger