AcasăNewsJaponia, cel mai mare datornic al lumii

Japonia, cel mai mare datornic al lumii

Japonia, ”etalonul” electronicii, are de platit 11.000 de miliarde de euro

Grecia pare sa fie mai aproape de faliment ca oricand, dar ea nu se afla in cea mai dezastruoasa stare. Japonia are o datorie de aproape 11.000 de miliarde de euro.

Japonia, ”etalonul” electronicii, are de platit 11.000 de miliarde de euro

Un top al tarilor cu cea mai mare datoria publica, raportata la PIB, dat publicitatii de  Wall Street Journal, releva o stare de fapt cel putin bizara si chiar alarmanta. Cele mai dezvoltate state din lume sunt, in general, si cele mai indatorate. Astfel, Marea Britanie figureaza cu o datorie de peste 1.500 de miliarde de euro, reprezentand 81% din PIB-ul acestei tari, Germania, cu peste 2.100 de miliarde de euro (82% din PIB), iar Franta, cu peste 1.700 de miliarde de euro (85,4% din PIB).

De asemenea, SUA datoreaza aproape 10.000 de miliarde de euro (12.800 USD – 85,5% din PIB). S-ar putea spune ca topul se opreste aici, dar nu este asa. Cel mai indatorat stat de pe mapamond este Japonia, cu aproape 11.000 de miliarde de euro. In comparatie cu aceasta, datoria de 373 de miliarde de euro a Greciei pare un mizilic…

author avatar
Arpad Dobre
254 afisari

1 COMENTARIU

  1. cui… sunt ele indatorate? … tzarile astea, cui datoreaza bani? unele altora? cine e creditorul asta generos? martzienii?
    ca daca datoreaza propriilor cetateni – aia nu se pune…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger