AcasăNewsJaponezii nu mai prididesc cu returnarea banilor

Japonezii nu mai prididesc cu returnarea banilor

Seifurile japonezilor au rezistat la catastrofa care a lovit coasta de nord-est a Japoniei la 11 martie si banii au fost returnati proprietarilor

Peste 5.000 de seifuri cu bani si documente de valoare au fost gasite de politie si civili in zona devastata de cutremurul si valul ucigas din Japonia.

Seifurile japonezilor au rezistat la catastrofa care a lovit coasta de nord-est a Japoniei la 11 martie si banii au fost returnati proprietarilor

Din acestea au fost recuperati peste 30 milioane de dolari, care au fost returnati proprietarilor in proportie de 96%, ceilalti fiind cautati inca. Cele mai multe case de bani au fost recuperate in prefecturile cele mai afectate de tsunami: Miyagi si Iwate. In orasul  Ishinomaki, aproape complet distrus de catastrofa, s-a gasit un seif cu 99 de milioane de yeni, aproximativ 1,3 milioane de dolari. Acestia apartineau unei companii private, care i-a primit inapoi.

Au fost gasite atat de multe case de bani, incat nu mai erau spatii de depozitare in sectiile de politie, recurgandu-se la garaje si cladiri auxiliare. Au mai fost gasite portofele, posete si genti din care au fost recuperati 1,3 miliarde de yeni (17,5 milioane de dolari). Mai mult de 90 la suta din proprietarii acestora au fost identificati si si-au recuperat banii. S-au semnalat si cazuri de insusire a bunurilor ramase fara stapani, in valoare de noua milioane de dolari.

author avatar
Adina Mutar
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger