AcasăNewsJaponezii de la Yazaki, cercetati pentru ucidere din culpa

Japonezii de la Yazaki, cercetati pentru ucidere din culpa

Cei care inca mai lucreaza la Yazaki spun ca vor sa plece cat mai repede de acolo

Moartea unui barbat in varsta de doar 44 de ani la locul de munca de la compania japoneza Yazaki din Ploiesti a scandalizat din nou opinia publica. De data aceasta, politistii au intocmit dosar penal angajatorilor de la Yazaki, care sunt cercetati pentru ucidere din culpa.

Cei care inca mai lucreaza la Yazaki spun ca vor sa plece cat mai repede de acolo

In cei aproape 10 ani de existenta in Romania, compania japoneza Yazaki a acumulat foarte multa aversiune din partea celor care au lucrat acolo sau inca mai lucreaza. La Ploiesti, unde se afla cea mai veche fabrica, se spune ca trebuie sa pleci de acolo inainte de a te imbolnavi sau, mai grav, inainte de a muri. Toti cei care au trecut pe aici sustin doar lucruri ingrozitoare despre ce se petrece la Yazaki, despre pauza de masa prea scurta, despre aproape imposibilitatea de a te duce la toaleta, despre tipetele si modul mizerabil de comportament al micilor sefi, care ajung sa te terorizeze pana nu mai ramane niciun fel de vlaga in tine. La Yazaki trebuie sa muncesti pana la epuizare, in stil japonez, desigur, cu o singura zi libera pe saptamana. Iar cand un angajat tanar moare, acasa sau la locul de munca, conducerea Yazaki se disculpa, sustinand ca “a urmat protocoalele si procedurile corespunzatoare de sanatate si securitate in munca”. “Echipa de management a fabricii si personalul medical din incinta Yazaki Ploiesti a depus tot efortul in aceasta situatie pentru a oferi angajatului nostru cea mai buna ingrijire”, se arata intr-un comunicat al companiei Yazaki Ploiesti referitor la moartea barbatului de 44 de ani survenita luna aceasta.

Inspectia Muncii a demarat o ancheta

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca Prahova ne spune ca in cazul barbatului mort de la Yazaki se afla in desfasurare o ancheta, rezultatele acesteia fiind comunicate, ulterior, Parchetului. “Se cerceteaza cazul, se face un dosar, dosarul respectiv este trimis la Inspectia Muncii spre avizare, dupa care se inainteaza dosarul Parchetului. Noi vom merge la Yazaki sa luam declaratii de la oameni, de la martori, este un dosar foarte complex. Avem si de la Medicina Legala rezultatele, iar cei de la Parchet trebuie sa dea solutia”, ne-a declarat Dumitra Ionescu, inspector sef ITM Prahova. De cealalta parte, Inspectoratul Judetean de Politie Prahova a transmis ca cercetarile in acest dosar sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, urmand ca, la finalizarea cercetarilor, acesta sa fie inaintat cu propunere legala unitatii de parchet.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.819 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger