AcasăNewsJandarmii i-au căutat, pentru droguri, "la piele" pe petrecăreții din Mamaia. Unde...

Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii

Drogurile vin în valuri, de 1 Mai, la Mamaia: 6 cetățeni străini, "săltaţi" de poliţişti la festivalul Sunwaves

A început sezonul estival 2024 la Mamaia, deci, din păcate, s-a dat startul şi consumului şi traficului de droguri. Cele mai multe fapte de acest gen au fost descoperite la festivalul de muzică electronică din Mamaia Nord.

39 de dosare penale, zeci de persoane cercetate, și una arestată preventiv – au fost măsurile luate de jandarmi şi poliţişti, în urma acţiunii lor.

Droguri ascunse în păr

Oamenii legii încearcă să țină sub control acest fenomen. De altfel, fiecare participant la festival este oprit acolo, la intrare, și este percheziționat înainte să intre în zona de petrecere.

„Drogurile au fost ascunse în păr, dacă persoana respectivă avea părul mai mare, au fost situații în care au fost introduse în gură.

Se accesează platforme de comunicare ale festivalelor și de acolo, sub o formă sau alta, folosind anumite emoji, ei încearcă să tragă și să extragă, de fapt, de acolo, posibilii consumatori”, a spus un expert anti-drog pentru Pro TV.

Doar în prima seara opt tineri au fost prinși având substanțe interzise asupra lor, pe care încercau să le introducă la festival. Toți au fost predați polițiștilor pentru a cercetărilor, urmând că oamenii legii să stabilească de unde le-au procurat și dacă le dețineau pentru consum propriu sau dacă urmau să le vândă.

Controale cu câini antrenaţi

Controale au fost şi pe timp de noapte, inclusiv cu câini antrenaţi. În Mamaia, sute de autoturisme au fost verificate, iar șoferii testați antidrog sau pentru alcool.

„I-am rugat să informeze tinerii că la noi sunt sunt cele mai dure legi antidrog din Uniunea Europeană, iar riscul este foarte mare dacă nu sunt «curați». Îi sfătuim pe toți cei care vin să nu își asume să facă închisoare pentru o țigară”, a declarat Ioan Borzea, organizatorul festivalului.

Forțele de ordine sunt în alertă și în Vama Veche, unde, de asemenea, au fost depistați seara trecută, doi tineri care aveau asupra lor substanțe psihoactive.

author avatar
Andrei Ștefan
968 afisari

7 COMENTARII

  1. Bravo POLITIA aceste gunoaie de drogati trebuie pedepsiti ,peste 20% din tineri se drogheaza in RO si speram ca in 20 de ani ajungem pe amerloci 43% de gunoaie drogate care isi baga prin nari si vene pina crapa inima in ei SLAVA CREMATORIU

  2. Cineva le-a dat coordonatele greșit sau l-i virusată tableta. Nu la Mamaia e buba în chiloții petrcăreților, e puțin mai la miază-zi, cîțiva km, în portul Constanța unde drogurile vin cu vaporul și de acolo duse-n toată țara…stați un pic asta înseamnă organizare ce doar statul o are!
    PS proști sînt cei ce se lasă pipăiți de organilii fără mandat.

  3. Cica la noi sinte cele mai dure legi antidrog..Îi cauta pe drogați de droguri dar de dealeri nu zic nimic dnii jandari și pulițiști…Cu dealerii de droguri cum sta treaba domnilor? vă faceți că nu-i vedeți sau cum procedați? Nu de alta dar sa știm și noi…Cum zicea Caragiale? Tradare sa fie dar să știm și noi….

  4. @Buș
    „Cineva le-a dat coordonatele greșit sau l-i virusată tableta. Nu la Mamaia e buba în chiloții petrcăreților, e puțin mai la miază-zi, cîțiva km, în portul Constanța”

    -uite asa apare MILITIA!

    de fapt jandarmii ascund steroizii in sange.

  5. Nici nu stiu unde sa caute. Cand eram politist in activitate eram spaima infractorilor. Mi se spunea Papa Ghe.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger