Cauta

Jandarmii i-au alungat pe protestatari de la Vama Siret! România, inundată cu TIR-uri din Ucraina

sursa foto: antena3.ro

Traficul în Vama Siret revine uşor-uşor la normal. Circulaţia s-a reluat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind permisă intrarea celor 1100 de camioane dinspre Ucraina.

Numărul TIR-urilor care aşteaptă să intre în ţară este foarte mare.

Jandarmii i-au alungat

Traficul a fost restabilit în zonă, iar o parte din protestatari au plecat. Cei de la jandarmerie le-au spus că protestul spontan nu se mai justifică după atâtea zile, ci ar fi avut nevoie de autorizație.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că există un apel făcut de Ambasada Turciei, care a cerut sprijinul Guvernului României pentru transportatorii turci.

E vorba despre sute de șoferi din cei 1.000 blocați în Vama Siret, dincolo de frontieră, pe partea ucraineană, care nu mai au apă, mâncare sau combustibil.

”În data de 19.01.2024, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestarea de protest a fermierilor şi transportatorilor din judeţul Suceava.

Aceştia au acţionat pentru siguranţa participanţilor, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, care ar putea tulbura desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă a acestei manifestaţii”, a transmis Jandarmeria Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

”Traficul în Vama Siret se desfăşoară în condiţii normale, pe ambele sensuri, pentru toate categoriile de autovehicule.

A fost reluată activitatea de procesare a tirurilor dinspre Ucraina către oraşul Siret”, au mai transmis jandarmii.

Schimbări cu RCA-ul

Zile întregi, intrarea camioanelor dinspre Ucraina nu a fost permisă, din cauza protestului fermierilor şi transportatorilor.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri seară, că, în urma deciziei Consiliului ASF, transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA.

”Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depăşească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referinţă. Va fi un preţ sustenabil”, a transmis premierul.

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 3 iunie 2024 – Astăzi veți avea timp să vă concentrați
  • Alege ce citești
  • E oficial. Ursula a dat undă verde pentru importurile din Ucraina până în 2025
  • Gabriela Firea, a doua scrisoare deschisă către Nicușor Dan: „Domnule primar, sunteți serios?”
  • Real Madrid, regina Europei
  • Reputația Americii, în pumnii lui Trump
  • Politica de condamnare. Cum va juca Biden cartea vinovăției lui Trump?
  • Burse, cluburi, suporteri. Cât de rentabile sunt acțiunile în fotbal?
  • Băncile globale trag alarma: reglementările ecologice, un nou tip de risc imobiliar
  • Exit mobile version