AcasăNewsJandarmii i-au alungat pe protestatari de la Vama Siret! România, inundată cu...

Jandarmii i-au alungat pe protestatari de la Vama Siret! România, inundată cu TIR-uri din Ucraina

sursa foto: antena3.ro

Traficul în Vama Siret revine uşor-uşor la normal. Circulaţia s-a reluat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind permisă intrarea celor 1100 de camioane dinspre Ucraina.

Numărul TIR-urilor care aşteaptă să intre în ţară este foarte mare.

Jandarmii i-au alungat

Traficul a fost restabilit în zonă, iar o parte din protestatari au plecat. Cei de la jandarmerie le-au spus că protestul spontan nu se mai justifică după atâtea zile, ci ar fi avut nevoie de autorizație.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că există un apel făcut de Ambasada Turciei, care a cerut sprijinul Guvernului României pentru transportatorii turci.

E vorba despre sute de șoferi din cei 1.000 blocați în Vama Siret, dincolo de frontieră, pe partea ucraineană, care nu mai au apă, mâncare sau combustibil.

”În data de 19.01.2024, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestarea de protest a fermierilor şi transportatorilor din judeţul Suceava.

Aceştia au acţionat pentru siguranţa participanţilor, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, care ar putea tulbura desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă a acestei manifestaţii”, a transmis Jandarmeria Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

”Traficul în Vama Siret se desfăşoară în condiţii normale, pe ambele sensuri, pentru toate categoriile de autovehicule.

A fost reluată activitatea de procesare a tirurilor dinspre Ucraina către oraşul Siret”, au mai transmis jandarmii.

Schimbări cu RCA-ul

Zile întregi, intrarea camioanelor dinspre Ucraina nu a fost permisă, din cauza protestului fermierilor şi transportatorilor.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri seară, că, în urma deciziei Consiliului ASF, transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA.

”Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depăşească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referinţă. Va fi un preţ sustenabil”, a transmis premierul.

author avatar
Andrei Ștefan
1.172 afisari

13 COMENTARII

  1. Pe naiba transportatorii turci, e doar un pretext. Normalitatea era sa nu fie lasate sa intre transportatorii ucraineni. Dar in capetele unora normalitatea e ca Romania sa fie incalecata de mUE, Amerlika, Austria, Olanda, acum si de Ukraina ☹️🤬

    • Trebuiau prinsi toti, dusi la postul de politie de la Siret, amendati si batuti cu bastonul de cauciuc.

  2. Nu mai au apa si mancare?
    Dar transportatorii nostri tinuti in frig, in caldura de peste 40 de gr., zile in sir, fara apa si mancare in vamile UE?

  3. Nu vă e rusine nenorociților,…dați vina pe turci!…cine vă crede, telefonul a venit de la casa albă…
    Normal securistul de serviciu Pulifrici s-a făcut capră…

  4. 1100 de tiruri la 30 tone bucata =33000 tone exact cat un cargobot sau productia pe 7000 de hectare. asta doar in 2-3 zile.La o luna intra la sigur 300000 tone doar prin Siret.10 VAPOARE INTRA DOAR PRIN SIRET PE LUNA. O sa aveti surprinderea sa gasiti si cereale din rusia si belarus in aceste tiruri ucrainene.

  5. Stat mafiot securist satanist șpăgar terorist cu militenii teroriști drogați securiști poponari

  6. Astia raspund si stau i la ordine pe fata doar la ambasade ,turci ,americani dar pe roman nici nu i baga in seama, ii cocoseaza decat de taxe si interese.Slugi.

  7. JANDARMERIA PUSA SUB COMANDA PROPIETARILOR DE PAMANT DIN UCRAINA !,A CUI SUNT VRO CATEVA ZECI DE MILIOANE DE HECTARE DE TEREN AGRICOL DIN UCRAINA DE PE CARE TREBUIE VALORIFICATA RECOLTA ?- AMERICANII SUNT CEI CARE DICTEAZA !,IAR SLUGA PROASTA EXECUTA SI PE MASA !!.

  8. „Jandarmii i-au alungat pe protestatari de la Vama Siret! România, inundată cu TIR-uri din Ucraina”
    Bine le-a facut, Slava Ukraina !!!
    Daca suntem pui de gen masculin al vacii, meritam pe deplin batjocura tuturor. Suntem neam prost de mamaligari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger