AcasăNewsJandarmeria Romana, sesizare la DIICOT in cazul protestului din 10 august

Jandarmeria Romana, sesizare la DIICOT in cazul protestului din 10 august

Procurorii DIICOT urmeaza sa faca verificari ca urmare a unei plangeri depuse la DIICOT de Jandarmeria Romana, pe fondul violentelor de la mitingul din 10 august.

Demersul a fost inregistrat in cursul zilei de marti, anunta Antena3. Articolul de lege invocat in plangerea in cauza este 397 din Codul Penal, mai exact alineatul 2, ce vizeaza actiuni impotriva ordinii constitutionale. Mai exact, articolul in cauza cuprinde, intre altele, urmatoarele mentiuni: „intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala (…)”.

Zilele trecute, liderul PSD facea trimitere la cele intamplate la protestul din 10 august, din Piata Victoriei. „Noi pe 10 august am avut suficiente elemente, sunt suficiente elemente ca sa vorbim de o tentativa de lovitura de stat. Au fost proteste finantate, se pare ca si din extern”, sustinea Liviu Dragnea, la un post TV.

171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger